Debatmøde om handicappolitik den 2. november

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Slagelse News – »Et handicap bliver ofte større i mødet med et samfund, der ikke tager hensyn til handicappet, imens handicappet bliver mindre i mødet med et samfund, hvor der tages hensyn. Det skal vi huske,« lyder det fra byrådsmedlem Christopher Trung.

Handicappolitik og vilkårene for borgere med fysisk eller psykisk handicap er i fokus ved et vælgermøde tirsdag den 2. november 2021 på CSU Slagelse på Rosenkildevej 88B i Slagelse Nordby.

En af de deltagende er 27-årige Christopher Trung fra Venstre, der har meldt sin ankomst med sin mærkesag nr. 1: Nemlig handicapområdet.

Ordentlighed, faglighed og retssikkerhed er i fokus

»De værdier, jeg vil sikre på handicapområdet, er helt klart ordentligheden, fagligheden og retssikkerheden. At man som borger oplever, at der bliver talt pænt til en. At man får den vejledning, man har krav på. At der værnes om ens retssikkerhed, og at der tages affære for at rette op på fejl, så snart de opdages. At det er professionel hjælp som man modtager, altid med det sigte at man udvikler sig såfremt det er muligt,« siger Christopher Trung (V), inden han fortsætter:

»Det kan siges meget klart: Som borger skal du kunne være tryg i at du som minimum får den hjælp, du har lovkrav på. For lov er lov. Samtidig skal vi leve op til FN’s Handicapkonvention i alle aspekter. Folk med handicap har ikke selv valgt at have et handicap. Et handicap bliver ofte større i mødet med et samfund, der ikke tager hensyn til handicappet, imens handicappet bliver mindre i mødet med et samfund, hvor der tages hensyn. Det skal vi huske.«

Undervisning af socialrådgivere i forvaltningsret

Christopher Trung oplyser, at han tidligere har foreslået, at Slagelse Kommunes borgerrådgiver skal tage ud og undervise kommunens sagsbehandlere i grundlæggende forvaltningsret for at sikre, at alle i afdelingerne har det samme udgangspunkt.

Dette vil være med til at sikre at alle sagsbehandlere har kendskab til de grundlæggende rettigheder, som borgeren har i mødet med kommunen. For dette er desværre ikke altid tilfældet som det er i dag, hvilket fremgår af borgerrådgiverens årsrapport.

For nylig har handicapbevægelsen #enmillionstemmer udarbejdet en række spørgsmål om retssikkerheden på handicapområdet. Her er Christopher Trung angiveligt den eneste politiker fra Slagelse Kommune, der offentligt har besvaret spørgsmålene.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Privatfoto). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.