Nyuddannet kok fra ZBC vinder talentpris

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Den 28-årige Kristian Berg Madsen, der er nyuddannet kok fra ZBC i Slagelse, vinder Oluf Brønnums Fonds Talentpris ØST.

28-årige Kristian Berg Madsen vinder Oluf Brønnums Fonds Talentpris ØST – en pris der uddeles til en nyudlært kok med et håndværksmæssigt talent ud over det sædvanlige.

Med prisen følger et rejsegavekort på 50.000 kroner. Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

Kristian Berg Madsen er er nyuddannet kok fra ZBC i Slagelse og har tidligere være omtalt i denne artikel: Nyuddannet kok fra ZBC nomineres til prestigefuld pris.

Elsker at overraske sanserne med uventede smage

Mad er omdrejningspunktet i Kristian Berg Madsens liv – og den gastronomiske interesse er kun blevet større i takt med, at han har fået øjnene op for fagets mange facetter.

Den nyuddannede kok, der arbejder på Hotel Frederiksminde, elsker at overraske og pirre gæsternes sanser med uventede smage. Det er han dygtig til, og han blev søndag hyldet for sit talent, da han modtog Oluf Brønnums Fonds Talentpris.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kristian Berg Madsen. (Foto: Oluf Brønnums Fond).

»Det føles som en drøm, og det er stadig helt uvirkeligt, at jeg har vundet. Jeg er meget beæret, for det var et virkelig skarpt felt. Det er helt fantastisk at blive anerkendt på denne måde for det har krævet blod, sved og tårer undervejs,« lyder det fra Kristian Berg Madsen.

Med prisen følger et rejselegat på 50.000 kroner, og Kristian Berg Madsen har to rejsemål, han gerne vil udforske nærmere.

»Jeg vil gerne til Japan for at dykke ned i deres måde at fermentere på, deres miso og umami. De er meget dygtige, ikke mindst hvad angår vegetarretter, som interesserer mig meget.«

Den anden destination, Kristian Berg Madsen har kig på, er New York:

»Jeg vil rigtig gerne arbejde på Eleven Madison Park, der har formået at bibeholde deres 3 stjerner med en vegansk menu, det, synes jeg, er helt vildt”, lyder det fra Kristian Berg Madsen, der drømmer om at få sin egen restaurant – og vil arbejde benhårdt for at gøre sig fortjent til en grøn Michelinstjerne.«

Fonden ønsker at øge opmærksomheden på kokkefaget

Oluf Brønnums Fond ønsker ifølge Anders Brønnum-Schou, der er bestyrelsesmedlem i Oluf Brønnums Fond og administrerende direktør/CEO hos Oluf Brønnum & Co. A/S, med denne talentpris at sætte fokus på de håndværksmæssige uddannelser – og i særdeleshed kokkefaget.

»Fonden håber på at øge opmærksomheden omkring kokkefaget og få flere til at søge denne vej ift. uddannelse. Den gode madoplevelse kræver dygtige kokke – og de er en mangelvare pt. Den udvikling skal vendes, så Danmark kan fastholde sin position som gastronomisk magtcenter, og vi som gæster også fremover har noget at se frem til, hvad enten vi besøger en restaurant, et hotel eller en kantine. Og den opgave vil vi gerne give vores beskedne bidrag til,« siger Anders Brønnum-Schou.

Han håber at talentprisen kan bidrage til et lille konkurrenceelement mellem de mest flittige og ambitiøse elever, som kan øge niveauet yderligere. Samt medvirke til at skabe et netværk på tværs af skoler blandt de nominerede elever, som de vil kunne bruge gennem hele deres karriere, som forhåbentlig bliver inden for branchen.

Foruden Kristian Berg Madsen, der har gået på ZBC i Slagelse var yderligere fem nyuddannede kokke fra erhvervsskolerne i Hillerød og Valby nominerede til prisen.

Øverst: Kristian Berg Madsen. (Foto: Oluf Brønnums Fond). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.