Dannebrogskampfly over Slagelse og Korsør

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Flyvevåbnet sender et Dannebrogskampfly over Slagelse og Korsør først på eftermiddagen.

I anledning af Valdemarsdag og Dannebrogs 800-års fødselsdag har Forsvaret og Flyvevåbnet malet et af sine F-16 kampfly rødt og hvidt. Det skriver Forsvarskommandoen.

Tradition for at udsmykke danske F-16-kampfly

Der har igennem en årrække været tradition for at udsmykke en eller flere haler på de danske F-16-kampfly, som vises frem ved officielle arrangementer, opvisninger eller særlige markeringer.

I år har Forsvaret og Fighter Wing Skrydstrup malet et helt fly som Dannebrog for at markere flagets 800-års-fødselsdag.

Lørdag fra kl. 12.00 følger det udsmykkede kampfly en rute over hele landet i godt 600 meters højde. Dermed får mange danskere mulighed for at se det, hvis vejret arter sig.

(Illustration: Forsvaret).

Kampflyet skal fortsat indgå i afvisningsberedskabet

»Bemalingen af F-16-kampflyet er en oplagt mulighed for at fejre flaget og samtidig vise danskerne, at F-16 kampflyene aldrig er langt væk, hvis der skulle være brug for det,« skriver Forsvarskommandoen.

Flyet skal ikke sendes i internationale operationer. Derfor vil kampflyet have Dannebrog på skroget og flyve som en del af afvisningsberedskabet i Danmark i resten af dets levetid.

Flyet skal samtidig deltage i en række begivenheder, hvor designet passer godt ind. Det drejer sig om den aktuelle 800-årsdag for Dannebrog, sommerens flyveopvisninger i ind- og udland samt til 40-årsjubilæet for F-16 til januar i 2020.

Øverst: F-16 kampfly. (Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.