Byrådsmedlem: Jeg så helst, at vi var gået 100% digitalt

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Tidligere brugte administrationen i Slagelse en hel arbejdsdag per byrådsmøde til at printe dokumenter til byrådsmedlemmer. Dertil kom blækpatroner og porto samt miljøbelastning. Dette papirkaos bliver nu begrænset.

I sidste byrådsperiode brugte Slagelse Kommune masser af timer og ressourcer på at printe dokumenter ud til byråds- og udvalgsmedlemmer, der ønskede dette i forbindelse med byrådsarbejdet.

Udover blækpatroner og porto blev der brugt tid svarende til en hel arbejdsdag af per byrådsmøde – blot på at printe dokumenterne. Alt sammen på skatteborgernes regning – og næppe til gavn for miljøet. Men det skal være slut, mener det yngste byrådsmedlem, Christopher Trung (V).

Byrådsarbejdet digitaliseres i overvejende grad

På sidste byrådsmøde blev det besluttet, at byrådsarbejdet i overvejende grad skal digitaliseres. Det er en beslutning, som Christopher Trung er godt tilfreds med trods forventningen om 100 procent digitalisering.

»Jeg så helst at vi var gået 100 procent digitale. Når vi i høj grad forventer at blandt andet vores ældre bliver digitale, så synes jeg at vi bør gå forrest som et godt eksempel. Men dette er stadig et stort skridt i den rigtige retning og det kan jeg kun være tilfreds med. Det var på tide,« fortæller Christopher Trung.

Hvorfor har byrådsmedlemmer fået PC, iPad og printer?

Beslutningen betyder, at arbejdsformen i de politiske udvalg og i byrådet i overvejende grad bliver digital. Det betyder samtidig, at visse billedtunge dokumenter eller dokumenter med mange sider som for eksempel lokalplansforslag printes af administrationen.

»Jeg vil ikke nægte nogen at printe dokumenterne til deres byrådsarbejde ud, hvis de har det bedst med at have det i papirform. Men når nu alle byrådsmedlemmer har fået tilbuddet om at få stillet en printer til rådighed af kommunen, så forstår jeg virkelig ikke hvorfor det fortsat skal være administrationen der printer dokumenterne – vel og mærke for skatteydernes regning,« siger Christopher Trung og fortsætter med et retorisk spørgsmål:

»For hvad skulle printeren så til for? Eller iPad’en? Eller computeren? Eller mobiltelefonen vi har fået tilbudt? Eller andet IT-grej vi som byrådsmedlemmer har fået stillet til rådighed af kommunen?«

Christopher Trung stemte alligevel for indstillingen på byrådsmødet om, at der ikke skulle ske 100 procent digitalisering, men blot digitalisering i overvejende grad.

»Ligesom byrådet er en arbejdsplads, så skal vi også tænke på hvordan vi kan have det bedste arbejdsmiljø for alle. Økonomiudvalget har også vurderet at det er bedst at starte ud med at digitalisere i overvejende grad,« forklarer han.


Tre forskellige modeller var oppe på byrådsmødet

Der var tre forskellige modeller og handlemuligheder at vælge imellem på byrådsmødet den 30. april 2018:

  1. Arbejdsformen i de politiske udvalg og i byrådet er som udgangspunkt udelukkende digital. Ønsker et byrådsmedlem en printet version af dagsorden og/eller specifikke bilag, er der stillet en printer til rådighed i eget hjem, og det er byrådsmedlemmet selv, der sørger for print.
  2. Arbejdsformen i de politiske udvalg og i byrådet er i overvejende grad digital. Det betyder, at visse større billedtunge dokumenter eller dokumenter med mange sider som for eksempel lokalplansforslag, printes af administrationen.
  3. Arbejdsformen i de politiske udvalg og byråd er papirbaserede for dem, der ønsker dette. Det betyder, at administrationen sørger for print af dagsorden og samtlige bilag.

Borgmesteren anbefalede model 2, som blev godkendt med den bemærkning, at dagsordnerne også sendes i PDF-udgave pr. e-mail til Byrådets medlemmer.


Genrefoto: ohmygouche / iStock

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.