Flere færger på Agersø og Omø i november og december

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Slagelse Kommune udvider den såkaldte “skuldersæson” på Agersø og Omø, så der kommer flere færgeafgange i november og december 2018.

Beboerne på Agersø og Omø kan se frem til flere færgeafgange i november og december 2018, efter Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget har besluttet at droppe den planlagte vintersejlplan i november og december.

Dermed er den såkaldte skuldersæson forlænget frem til 31. december, og det betyder flere afgange, end der oprindeligt var planlagt i vintersejlplanen. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

»Færgerne er livsnerven for øboerne, og vintersejlplanen har givet mange problemer for beboerne på øerne. Vi vil gerne gøre det mere attraktivt at bo på øerne, og derfor er jeg også glad for, at vi har fundet penge til, at vi kan udvide antallet af afgange i november og december,« siger formand for Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget, Jørgen Grüner (F).

Øboerne har tidligere kritiseret vintersejlplanen, som blev indført efter det var nødvendigt at finde besparelser på driften. Vintersejlplanen ville have betydet, at den ene af de to færger skulle ligge stille om eftermiddagen i november og december. Dermed ville der være færre afgange i den periode.

»Jeg er glad for, at færgeankomst og busafgange igen passer sammen for både Agersø og Omø, og at det igen er muligt for de ældre at tage på lægebesøg uden at anvende hele dagen på det«, siger næstformand i Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget, Anne Bjergvang (A), og fortsætter:

»Kort sagt genetablerer vi den blå landevej i resten af 2018, og vi sender et stærkt signal om, at det skal være godt at bo og leve i Slagelse Kommune – uanset hvor man bor.«

Udvidelsen af sejlplanen bliver finansieret af midler overført fra 2017, hvor et godt billetsalg sikrede et lille overskud. Om man skal fortsætte med den udvidede færgedrift efter 31. december 2018 vil blive drøftet i forbindelse med budget 2019.


Foto: Slagelse Kommune

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.