Butikker i Slagelse Kommune kan afvise kontanter

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 7 år siden.

Forretninger i Slagelse, Korsør, Skælskør og Vemmelev har en særlig høj særlig røveririsiko, og derfor kan forretningerne i disse områder nægte at modtage kontanter fra kl. 20.00 fra den 1. januar 2018.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har offentliggjort en liste over postnumre, hvor butikker og andre betalingsmodtagere fra den 1. januar 2018 kan vælge, om de ønsker at tage imod betaling med kontanter i tidsrummet fra kl. 20 til kl. 06. Slagelse, Korsør, Skælskør og Vemmelev er på den liste

Øvrige butikker og andre betalingsmodtagere kan nægte at modtage kontanter fra kl. 22.00 fra den 1. januar 2018. Reglerne er jævnfør den nye betalingslov, som træder i kraft den 1. januar 2018, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse. Tidligere var det et lovkrav, at butikker altid skulle tage imod kontanter.

Listen over postnumre over områder med særlig høj særlig røveririsiko dækker 25 procent af postnumrene i Danmark, der hyppigst er udsat for røveri i forhold til befolkningstætheden. Den er udarbejdet af Erhvervsministeriet på baggrund af Rigspolitiet oplysninger.

“Jeg er glad for, at vi nu er klar til at udmønte de nye regler. Ved at gøre det muligt for butikkerne selv at vælge, om de ønsker at tage imod kontanter i aften- og nattetimerne, får butikkerne et nyt redskab til at beskytte personalet mod røverier,” udtaler Erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Foto (arkiv): David Playford / Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *