Borgmester John Dyrby udebliver fra møde med mindretallet

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Opdateret – Gruppeformændene fra mindretallet i Slagelses byråd var inviteret til møde med borgmester John Dyrby Paulsen (S) søndag formiddag. Men borgmesteren og den socialdemokratiske gruppeformand dukkede ikke op.

Mindretallet fra blå blok (V, DF og RV) havde møde med flertallet fra rød blok lørdag formiddag, og det blev aftalt, at mødet skulle genoptages i dag søndag.

Men omkring middagstid skriver Det Radikale Venstre på sin Facebook-side:

»Brandt af.. VOB var her ! Efter aftale fra mødet lørdag. Men der var ingen at forhandle med! Borgmesteren og den socialdemokratiske gruppeformand kom ikke.«

Mødet er en forlængelse af det ekstraordinære byrådsmøde i mandags, hvor byrådet førstebehandlede en revideret styrelsesvedtægt.

Den reviderede styrelsesvedtægt lægger op til at reducere antallet af stående udvalg fra ni til syv udvalg og at reducere antallet af medlemmer i hvert udvalg fra syv til fem medlemmer. Dog skal Økonomiudvalget kun reduceres fra 9 til 7 medlemmer.

Troels Brandt (RV) pointerede på byrådsmødet, at oppositionen var voldsomt frustreret over, at borgmester John Dyrby Paulsen (S) havde opsagt samarbejdsaftalen, og at de nu skulle drøfte de nye fagudvalg.

[d12-support title=”Artiklen er opdateret”]Artiklen er opdateret med oplysninger om en e-mail fra henholdsvis Flemming Erichsen (S) og John Dyrby Paulsen (S) samt en udtalelse fra Troels Brandt (RV) til Sjællandske.[/d12-support]

Det viser sig, at Flemming Erichsen (S) havde skrevet en e-mail til oppositionen lørdag aften kl. 20.08, hvor han havde pointeret, at »et konkret bud på deltagelse i samarbejdet og konstituering fra jeres side er en forudsætning for afholdelse af mødet i morgen kl. 12.00.«

Da John Dyrby Paulsen intet hørte fra oppositionen, aflyste han mødet i en e-mail søndag formiddag kl. 10.53. Troels Brandt erkender over for Sjællandske, at parterne havde modtaget besked fra Socialdemokratiet om aflysningen, men forklarer, at den kom så sent, at de allerede var på vej. Det skriver SN.dk.

[d12-support title=”Facebook-opslag fjernet”]Det Radikale Venstre i Slagelse har slettet sit Facebook-opslag, og derfor er link/indlejring fjernet af redaktionen den 24. august 2018.[/d12-support]

Læs også: Byrådsmøde i Slagelse: Uenighed om hvad der foregår


Opdateret.

Grafik: Slagelse Media


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.