120 fritidsjob til unge i udsatte boligområder

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Mange af de unge kommer fra familier med svag tilknytning til arbejdsmarkedet. Derfor kan et fritidsjob være afgørende for at opnå varig tilknytning til arbejdsmarkedet.

En særlig indsats i fire udsatte boligområder i Slagelse Kommune har ført til over 120 fritidsjob til unge i alderen 13-18 år. Det skriver Fagbladet Boligen.

Det er resultatet af en målrettet indsats fra medarbejdere hos Kompetencecentret (En fælles indsats), som er en del af den boligsociale helhedsplan i Slagelse Kommune.

Helhedsplanen dækker Ringparken og Schackenborgvænge i Slagelse Nordby, Sydbyen i Slagelse, Motalavej på Halsskov i Korsør samt Præstevangen og Parkvej i Skælskør.

Familier med svag tilknytning til arbejdsmarkedet

120 unge i alderen 13-18 år har fået et fritidsjob i perioden 2018-2019, og de fleste beholder fritidsjobbet i en længere periode.

»80 procent af dem bliver i jobbet i mere end 6 måneder. Samtidig kommer der hele tiden nye unge og nye virksomheder til. Så, det virker,« siger fritidsjobkonsulent Allan Hessel til mediet.

Allan Hessel forklarer, at mange kommer fra familier med svag tilknytning til arbejdsmarkedet. Derfor kan et fritidsjob være et vigtigt skridt til både uddannelse og varig tilknytning til arbejdsmarkedet. Samtidig får de et bedre kendskab til erhvervslivet.

»Et fritidsjob giver de unge et godt kendskab til erhvervslivet, så de får en større indsigt i, hvad de gerne selv vil arbejde med i fremtiden,« siger Allan Hessel og tilføjer:

»Ved at hjælpe de unge, kan vi i fællesskab være med til at bryde den sociale arv og give de unge en bedre fremtid.«

Oplever en barriere på grund af deres adresse

Allan Hessel fortæller samtidig, at mange af de unge virker stærkt motiverede, men at de angiveligt oplever en barriere i jobsøgningen, fordi de bor i et udsat boligområde.

»Flere står med oplevelsen af, at de bor på en “forkert adresse”,« forklarer Allan Hessel og fortsætter:

»Her er det mit job både at screene de unge, klæde dem på og åbne dørene hos interesserede virksomheder, jeg ser, kan være det helt rigtige match.«

Der er 32 virksomheder involveret i projektet, og de mest populære brancher er detailhandel og lagerarbejde.

Det skriver Fagbladet Boligen i en artikel, som Kompetencecentret (En fælles indsats) har sendt til Slagelse.News.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Kompetencecentret (En fælles indsats)). Medie/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.