AffaldPlus sender dit glas til Polen

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News ─ »Vi er kede af, at glasset ikke kan genanvendes lokalt,« oplyser AffaldPlus. Dog er de ved at forberede et nyt udbud på sorteringen, hvor ideen er, at en del af glasset skal genanvendes lokalt.

For nogle uger siden bragte flere medier historien om, at AffaldPlus sender glas til Polen. Det er korrekt, skriver AffaldPlus i en nyhedsmeddelelse.

Glas, der indsamles sammen med metal og hård plast, sorteres, før det sendes til genanvendelse. Denne indsamlingsmetode anvendes i de seks AffaldPlus-kommuner, herunder Slagelse, samt 16 andre kommuner i Danmark.

Måtte opgive sorteringen og senere også modtagelsen

Reiling i Næstved skulle modtage og sortere metal, glas og hård plast. Det gjorde de også i en periode, men først måtte de opgive sorteringen og senere også modtagelsen af det sorterede glas. Teknologien i deres sorteringsanlæg er optimeret til glas, som bliver indsamlet for sig selv.

Derfor har AffaldPlus via Marius Pedersen indgået en aftale med en virksomhed i Polen, hvor det husstandsindsamlede glas genanvendes. Aktuelt er det RGS Nordic i Herlufmagle, der står for at sortere metal, glas og hård plast.

AffaldPlus er ved at forberede et nyt udbud på sorteringen, hvor ideen er, at en del af glasset skal sorteres i en kvalitet, som kan genanvendes lokalt.

»Vi er kede af, at glasset ikke kan genanvendes lokalt. At køre det til Reiling ville være både nemmere og billigere. Når man genanvender glas i stedet for at fremstille nyt glas, opnår man en miljøgevinst, og 10 procent af den går tabt på grund af den ekstra transport,« oplyser AffaldPlus og fortsætter:

»I dag afsætter vi nemlig glasset til en virksomhed i Polen via Marius Pedersen, som vi har indgået en aftale med. Vi planlægger et besøg på anlægget i Polen i februar 2020, og vil herefter fortælle mere om, hvordan genanvendelsen foregår.«

Glas og flasker fra genbrugspladser og lokale kuber genanvendes fortsat hos Reiling i Næstved.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Geralt / Pixabay). NM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.