Landdistriktsprisen til idrætsmødested i Dalmose

Slagelse.News – »Vi har lagt vægt på, at man i Dalmose har skabt et mødested sammen med og ikke for de unge,« lyder det fra dommerkomiteen i Slagelse Kommune.

Ungdommens Idrætsmødested i Dalmose løb onsdag aften med prisen Årets Landdistriktsindsats. Projektet er et godt eksempel på, hvordan man kan skabe liv i mindre byer i landdistrikterne, mener dommerkomiteen. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Samarbejde mellem foreninger og aktører

Det var Dalmosegruppen og de unge bag Ungdommens Idrætsmødested i Dalmose, som onsdag aften kunne lade sig hylde, da det blev afsløret, at de er vinderne af Slagelse Kommunes pris Årets Landdistriktsindsats 2023 – også kendt som landdistriktsprisen. Prisen får de for deres arbejde med at skabe et mødested for unge i Dalmose.

»Vi har lagt vægt på, at man i Dalmose har skabt et mødested sammen med og ikke for de unge. De unge har været med hele vejen, lige fra planlægningen, fundraisingen, opførelsen af mødestedet og den videre drift. Det er et rigtig godt eksempel på, hvordan lokale foreninger og aktører er gået sammen om at skabe liv i en af vores byer i landdistrikterne,« siger byrådsmedlem Anne Bjergvang (S), der er medlem af dommerkomiteen og af Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget.

Bevægelse, fællesskab og socialt samvær

Ungdommens Idrætsmødested er et mødested for børn og unge i Dalmose og omegn. Mødestedet åbnede i august, og her er det i et samarbejde mellem Dalmosegruppen og byens unge lykkedes at skabe et mødested for de unge med blandt andet basketballbane, fitnessområde, parkourbane og hængekøjer. Et sted, hvor der både er plads til at bevæge sig og dyrke fællesskabet og det sociale samvær.

»Dalmose har fået et mødested med lækre og indbydende faciliteter, der appellerer til mange forskellige brugergrupper. Det er et fremragende eksempel på, hvordan man kan skabe et mødested der giver mulighed for mange forskellige sociale aktiviteter og bevægelsesmuligheder – og som gør det attraktivt at være ung i Dalmose,« siger byrådsmedlem Poul Bek-Pedersen (RV), der også er medlem af dommerkomiteen og samtidig er næstformand i Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget.

Der var kommet i alt seks forslag til prismodtagere i år, og af dem valgte dommerkomiteen at nominere fire projekter, hvoraf Ungdommens Idrætsmødested var det ene projekt. Med prisen følger en check på 10.000 kroner, en indgraveret messingplade samt et træ, som kan plantes ved idrætsmødestedet i Dalmose.

Øverst: Ungdommens Idrætsmødested i Dalmose modtager prisen for Årets Landdistriktsindsats. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/w8xj