Regionen er klar til at teste flere i påsken

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – »Vi forventer, at rigtigt mange borgere gerne vil testes i løbet af påskedagene, så de kan gøre brug af den åbning af samfundet, der er annonceret efter påske,« lyder det fra Region Sjælland.

Region Sjælland imødeser større testbehov med øgede åbningstider i hele regionen og særligt i sommerlandet. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Yderligere åbning af samfundet efter ferien

Påsken står for døren sammen med yderligere åbning af samfundet lige efter ferien.

Adgangskortet til skoler, uddannelsesinstitutioner, frisører mm. bliver en negativ coronaprøve. Det betyder, at der kommer et øget pres på teststederne i Region Sjælland i påskedagene.

Læs også: Coronapas og genåbning af Danmark.

For at imødese behovet, udvides med flere åbningsdage og åbningstider på flere teststeder i Region Sjælland. Særligt prioriteres adgangen til hurtigtest i de kommuner, som har flest sommerhuse. Det vil sige i kommunerne Lolland, Guldborgsund, Vordingborg, Slagelse, Kalundborg og Odsherred.

»Vi forventer, at rigtigt mange borgere gerne vil testes i løbet af påskedagene, så de kan gøre brug af den åbning af samfundet, der er annonceret efter påske. Vi har lagt mange nye tider ud til PCR-test i regionens testcentre. Samtidig er påsken starten på sæsonen for sommerhusfolket,« siger Anne Øster Hjorthøj, der er enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland, og fortsætter:

»Derfor styrker vi adgangen til hurtigtest i kommuner med mange sommerhuse. Blandt andet åbner vi midlertidigt for hurtigtest i Marienlyst på Falster og i de øvrige kommuner har vi udvidet åbningstiderne og styrket bemandingen.«

Øger kapaciteten til 22.000 daglige PCR-test

Over påsken er der lagt 4.000 flere tider ud til PCR-test fordelt på alle 22 testcentre og teststeder i kommunerne, så kapaciteten nu er på 22.000 daglige PCR-test.

Hos Falck, der står for hurtigtests i Region Sjælland, har man rokeret om på personalet for at undgå lange ventetider ved teststederne.

»Vi har samlet de podefolk, der uden for ferietid tester ved skoler og uddannelsesinstitutioner, så vi er i de områder, hvor folk er i ferietid. Det betyder mindre bemanding i uddannelsesområderne i ferieperioden, og til gengæld nye test-steder i sommerlandet,« fortæller Jakob Wohlgemuth, der er regionsdirektør i Falck.

I første omgang gælder de udvidede steder og åbningstider kun i påsken og frem til 6. april.

Find dit coronateststed:

Øverst: Genrefoto. (Foto: Florian Remer / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.