Corona tvinger regionens hospitaler til udskydelser

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – »Vi har på nuværende tidspunkt 50 procent flere indlagte med COVID-19, end vi havde, da vi havde flest i foråret,« siger koncerndirektøren i Region Sjælland.

Region Sjælland har fortsat mange patienter indlagt med COVID-19. Derfor udskydes planlagte operationer og behandlinger nu frem til udgangen af februar.

Behandling af akut sygdom, skade og livstruende sygdomme er ikke berørt af situationen med COVID-19. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Patienter får udskudt operation eller behandling

Flere patienter får udskudt sin operation eller behandling på Region Sjællands sygehuse den næste halvanden måned.

Siden begyndelsen af december har patienter oplevet at få udskudt sine aftaler på grund af et stigende pres i antallet af indlagte med COVID-19.

Udover udsættelse af planlagt og ambulant behandling fastholdes også lukningen af skadeklinikkerne på sundhedscentrene i Kalundborg og Nakskov samt røntgen i Kalundborg.

»Vi har på nuværende tidspunkt 50 procent flere indlagte med COVID-19, end vi havde, da vi havde flest i foråret,« siger Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland, og fortsætter:

»Det kræver mange senge og meget personale, og vi er derfor nødt til at prioritere det mest akutte og livstruende. Det er en ærgerlig men nødvendig konsekvens af det massive pres, som vores sundhedsvæsen er under i øjeblikket.

Regionen har 152 indlagte patienter med COVID-19

Region Sjælland har i øjeblikket 152 indlagte patienter med COVID-19, hvoraf 24 er indlagt på intensiv.

For at afhjælpe presset på sygehusene har regionen indgået aftaler med Region Syddanmark og Filadelfia om hjælp med behandling af patienter.

Læs også: Filadelfia modtager patienter fra Region Sjælland.
Læs også: Region Sjælland får hjælp af Region Syddanmark.

Derudover har regionens 17 kommuner etableret 20 sengepladser, hvor kommunens personale plejer patienterne, mens lægerne på Region Sjællands E-hospital har behandlingsansvaret.

Læs også: Kommunerne hjælper med sygehuspladser.

Corona-epidemien tvang i december regeringen og Danske Regioner til at udskyde patientrettighederne til hurtig udredning og behandling til den 1. marts 2021.

De er dermed midlertidig sat ud af kraft. Dette gælder dog ikke på psykiatri-området, hvor rettighederne trådte i kraft igen den 1. september.

Læs også: Sclerosehospital hjælper hospitalerne under COVID.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.