Sclerosehospital hjælper hospitalerne under COVID

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – »På sygehusene må flere og flere medarbejdere nu tage sig af COVID-ramte patienter. Derfor har vi brug for at etablere ekstra sengepladser uden for sygehusene til de almindelige patienter. Især nu, hvor vi ruster os til at kunne modstå et måske endnu større pres på grund af den mere smitsomme coronavariant B.1.1.7,« lyder det fra regionen.

Sygeplejersker og SOSU-assistenter fra Sclerosehospitalet kommer nu også patienter fra de COVID-pressede sygehuse til hjælp. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Sygeplejersker og SOSU fra Sclerosehospitalet er klar

Sygeplejersker og SOSU-assistenter fra Sclerosehospitalet i Haslev indgår fra den 18. januar i vagtplanen på epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund.

Det sker efter Filadelfia i sidste uge indgik en aftale med Region Sjælland om at tage imod patienter fra regionens sygehuse.

Læs også: Filadelfia modtager patienter fra Region Sjælland.
Læs også: Corona tvinger regionens hospitaler til udskydelser.

»Jeg er glad for, at vi kan hjælpe – og jeg er stolt af vores sygeplejersker og SOSU-assistenter,« siger hospitalsdirektør Brita Løvendahl fra Sclerosehospitalet og fortsætter:

»Vi har hele tiden meldt os klar til at hjælpe i denne situation, hvor hele sundhedsvæsenet er presset på grund af pandemien. Medarbejderne gør det på helt frivillig basis, fordi de kan, og fordi de gerne vil.«

Dermed er der opstået et unikt samarbejde mellem det offentlige sygehusvæsen og de to specialhospitaler midt i corona-epidemien.

Aftalen er indgået mellem Region Sjælland og Sclerosehospitalet i Haslev. Aftalen indebærer, at Sclerosehospitalet stiller sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter til rådighed for tjeneste på Filadelfia. Det er Region Sjællands E-hospital, der har det lægefaglige behandlingsansvar.

»Jeg er dybt taknemmelig,« siger koncerndirektør Leif Panduro Jensen, Region Sjælland, og fortsætter:

»På sygehusene må flere og flere medarbejdere nu tage sig af COVID-ramte patienter. Derfor har vi brug for at etablere ekstra sengepladser uden for sygehusene til de almindelige patienter. Især nu, hvor vi ruster os til at kunne modstå et måske endnu større pres på grund af den mere smitsomme coronavariant B.1.1.7.«

Filadelfia vil modtage op til 22 patienter fra sygehusene

Epilepsihospitalet Filadelfia indgik i beredskabet den 8. januar og modtog her de første ni patienter. Hospitalet skal nu gøre følgeskab med gode medarbejdere fra Sclerosehospitalet.

»Vi forventer meget hurtigt at modtage op til 22 patienter fra sygehusene i Region Sjælland. Introduktion og planlægning af den samlede opgave er allerede godt i gang, så vi kan komme på omgangshøjde med de mange nye arbejdsopgaver,« siger administrerende direktør Jens-Otto S. Jeppesen fra Epilepsihospitalet Filadelfia og fortsætter:

»Epilepsihospitalet og Sclerosehospitalet kender hinanden rigtigt godt som to landsdækkende og dedikerede specialhospitaler, omtalt direkte i Sundhedsloven. Så jeg finder det helt oplagt, at vi som to specialhospitaler bidrager sammen midt i denne verdensomspændende sundhedskrise.«

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.