Ukrainere får hurtig adgang til arbejdsmarkedet

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Zand.News – »Mange ukrainere i Danmark ønsker at komme i arbejde. Samtidig hører vi fra virksomhederne, at de mangler folk. Men sagsbehandlingen af deres opholdstilladelse tager lidt tid. Derfor har jeg i dag truffet en beslutning om, at folk, der ansøger om opholdstilladelse efter særloven, kan ansættes allerede fra på fredag,« lyder det fra udlændinge- og integrationsministeren.

Fordrevne ukrainere kan fremover få mulighed for at arbejde, allerede når de søger om ophold efter særloven. Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

Ukrainere får alle papirerne på plads efterfølgende

Ukrainere, der har indgivet ansøgning om opholdstilladelse efter særloven, og som har fået optaget fingeraftryk og personfotografi, får mulighed for at komme i arbejde, inden de får tildelt opholdstilladelsen.

Tidligere har ukrainere først kunne komme i arbejde efter de har fået tildelt opholdstilladelsen. Ændringen gælder fra fredag d. 22. april.

»Mange ukrainere i Danmark ønsker at komme i arbejde. Samtidig hører vi fra virksomhederne, at de mangler folk. Men sagsbehandlingen af deres opholdstilladelse tager lidt tid. Derfor har jeg i dag truffet en beslutning om, at folk, der ansøger om opholdstilladelse efter særloven, kan ansættes allerede fra på fredag. Så må vi få papirerne på plads efterfølgende,« siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og fortsætter:

»Det er en udstrakt hånd til dansk erhvervsliv, og jeg har derfor også en klar forventning om, at ingen danske virksomheder misbruger situationen til social dumping. Alle ukrainerne skal selvfølgelig have respekteret deres rettigheder på arbejdsmarkedet – også selvom deres opholdstilladelse ikke er endeligt på plads.«

Den hurtigere adgang til arbejdsmarkedet gælder dog ikke, hvis udlændingen åbenbart ikke er omfattet af særloven.

Per 18. april er der indgivet 22.868 ansøgninger efter særloven, og der er tildelt 5.086 tilladelser efter særloven. Kilde: Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Øverst: Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). (Foto: Steen Brogaard / Folketinget). PM/roke

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.