Tre mænd og fem kvinder omkom i togulykken

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Politiet har fundet yderligere to omkomne, så det samlede dødstal er oppe på otte dræbte i det forulykkede IC4-tog. Politiet kender identiteten på fire af de omkomne.

Undersøgelser af toget er fortsat på et afskærmet område

Politiet har nu undersøgt det forulykkede DSB-tog fra ulykken på Storebæltsbroen og har fundet yderligere to omkomne, så der i alt er fundet otte dræbte i det forulykkede tog.

Politiet har natten igennem arbejdet med at undersøge det toget, der sammen med godstoget er rangeret ned på et afspærret baneterræn, hvor det er dækket af for indblik.

Som politiet oplyste i går, foregik første del af undersøgelserne, mens toget holdt ude på Storebæltsbroen, hvor vejret onsdag var meget stormende.

Samtidig var skaderne på toget så omfattende, at det var vanskeligt at trænge helt ind i det område, der er værst beskadiget, mens det holdt ude på broen.

Nu holder toget på et afskærmet område, hvor efterforskerne hele natten har arbejdet med at sikre spor – og politiet kan derfor med sikkerhed sige, at der ikke ligger flere personer i toget.

De otte omkomne er tre mænd og fem kvinder. Der er ingen børn blandt de omkomne.

Politiet mangler stadig at identificere alle de omkomne

Vi er ret sikre på, hvem fire af de omkomne er. De øvrige arbejder vi på at identificere så hurtigt som muligt.

Identificeringen foregår ved hjælp af DNA og tandkort på grund af de meget voldsomme læsioner på de afdøde. Politiet har ikke yderligere informationer om det.

I går konstaterede politiet, at otte personer var savnet. Det antal svarer til de afdøde, der nu er fundet i toget. Derfor har vi i løbet af natten været i kontakt med de pårørende til de savnede.

Vi håber og arbejder af alle kræfter på at få endeligt identificeret de omkomne i løbet af i dag, så de pårørende kan få endelig vished om, hvad der er sket med deres kære.

Ejendelene bliver senere samlet på Politigården i Odense

Den bagage, der var i toget, er i politiets varetægt. Den er ved at blive registreret, og når den er klar til at udlevede passagernes ejendele, så melder vi det ud. Ejendelene vil blive samlet på Politigården i Odense, hvorfra den senere vil blive udleveret.

I går meldte politiet et telefonnummer ud, som passagerer i toget og deres pårørende kunne ringe til. Nummeret er nu lukket ned, eftersom politiet har overblik over situationen. Politiet kan naturligvis altid kontaktes på telefon 1-1-4.

Læs også: Opdateret: Togulykke på Storebæltsbroen.

(Arkivfoto: Jens Hasse, Chili Foto / DSB).

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.