To anholdt for groft og omfattende telefonbedrageri

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Zand.News – De to er sigtet for at have stået i spidsen for et netværk, der igennem en periode systematisk har kontaktet borgere, udgivet sig for at være fra Skattestyrelsen og har forklaret, at borgerne skulle have penge tilbage i skat.

To 21-årige mænd er anholdt for omfattende og groft bedrageri og databedrageri.

De mistænktes for at være topfigurer i et kriminelt netværk, der udgiver sig for at ringe fra Skattestyrelsen. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Sigtet for at have stået i spidsen for et netværk

Efter en omfattende efterforskning er to mænd på 21 år blevet anholdt for en lang række bedrageri- og databedrageriforhold.

De to er sigtet for at have stået i spidsen for et netværk, der igennem en periode systematisk har kontaktet borgere, udgivet sig for at være fra Skattestyrelsen og har forklaret, at borgerne skulle have penge tilbage i skat. På den måde har de franarret de forurettede personlige oplysninger som NemID og kodeord.

Den indledende efterforskning er foretaget af Landsdækkende Center for it-relateret økonomisk kriminalitet (LCIK) og er derefter oversendt til og efterforsket videre af Københavns Politi.

»Disse unge mænd har sat deres bedrageri i system og har på det groveste udnyttet borgere på den mest usympatiske facon,« siger politikommissær Ove Randrup fra Afdelingen fra økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi.

Virker troværdige og professionelle i telefonen

Han advarer alle borgere om ikke at udlevere personlige oplysninger over telefonen.

»Selvom disse mennesker kan virke både troværdige og professionelle i telefonen, så skal man altid huske på, at myndigheder aldrig ville ringe og bede om personlige oplysninger gennem en telefonopringning. Det er derfor vigtigt, at man ikke udleverer nogle informationer, hvis man bliver ringet op på denne måde,« siger han.

Efterforskningen fortsætter og Københavns Politi afviser ikke, at der kan komme flere anholdelser.

De to 21-årige blev torsdag eftermiddag varetægtsfængslet i 27 dage. Da retsmødet i Dommervagten er sket for lukkede døre, har politiet ikke yderligere oplysninger til sagen på nuværende tidspunkt.

Skattestyrelsen beder ikke om personlige oplysninger

Mændene, der har udgivet sig for at være fra Skattestyrelsen, har forklaret i telefonen, at de pågældende borgere skulle have penge tilbage i skat.

Dermed lykkedes det for mændene at franarre personlige oplysninger som for eksempel NemID og kodeord.

»Det er glædeligt, at politiet har anholdt de pågældende. Det sker desværre af og til, at nogen udgiver sig for at være fra Skattestyrelsen, banker eller andre offentlige myndigheder for at begå bedrageri. Derfor er det vigtigt for mig at understrege, at vi aldrig beder om fortrolige person- og bankoplysninger i telefonen,« siger underdirektør og stabschef i Skattestyrelsen Esben Haugland.

Skattestyrelsen kontakter i visse tilfælde borgere pr. telefon, men styrelsen vil aldrig bede om, at borgeren oplyser fortrolige personlige oplysninger såsom CPR-nummer, NemID samt bank- og betalingskortoplysninger.

Opdatering: Artiklen er opdateret med oplysninger fra en pressemeddelelse fra Skattestyrelsen. Red.

Øverst: Københavns Byret. (Foto: Per Johansen / Danmarks domstole). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.