Tilbagetrækning af Pinex Retard og Panodil 665 mg

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Lægemidler med ændret eller forsinket frigivelse af paracetamol (depotformuleret paracetamol) trækkes tilbage fra markedet, fordi det er vanskeligt at behandle overdoseringer.

Det europæiske lægemiddelagentur har bekræftet en tidligere anbefaling om at trække produkter med depotformuleret paracetamol fra markedet. Det oplyser Lægemiddelstyrelsen.

Det er vanskeligt at behandle overdosering

Årsagen til tilbagetrækningen er vanskeligheder ved behandling af overdosering. Det er derimod sikkert at benytte depotformuleret paracetamol ved normal anvendelse.

Depotformuleret paracetamol-produkter kan blive udleveret på apotekerne, indtil tilbagetrækningen finder sted. Derefter kan det kun udleveres i særlige tilfælde, men det kræver en udleveringstilladelse fra Lægemiddelstyrelsen.

Tilbagetrækningen vil gælde for følgende produkter:

  • Pinex Retard
  • Panodil Retard
  • Panodiltabletter med modificeret udløsning

Almindelig Panodil kan fortsat købes i håndkøb

Paracetamol-lægemidler med øjeblikkelig frigivelse vil fortsat være tilgængelige i håndkøb. Det betyder med andre ord, at paracetamol såsom almindelige Panodil 500 mg tabletter, Panodil Zapp og Panodil Brus fortsat kan købes på apoteket eller i supermarkeder.

“Panodil 665 mg er et receptpligtigt lægemiddel, som er udviklet til at frigive det aktive indholdsstof; paracetamol over længere tid end den almindelige Panodil. Det betyder, at tabletterne virker i længere tid, hvilket er en fordel, hvis man har brug for vedvarende smertelindring.

Men det betyder også, at hvis en person indtager en overdosis og bliver forgiftet, vil man skulle tage højde for den forlængede frigivelse i behandlingen af forgiftningen,” oplyser GlaxoSmithKline Consumer Healthcare A/S på panodil.dk.

Du kan spørge på apoteket eller egen læge, hvis du er i tvivl.

[d12-support title=”Redaktionen orienterer”]Lægemiddelstyrelsen har ændret holdning. Læs venligst artiklen om, at Pinex Retard og Panodil 665 mg forbliver på markedet.[/d12-support]

Læs venligst: Pinex Retard og Panodil 665 mg forbliver på markedet

Læs også: Vælger du den korrekte hovedpinepille i supermarkedet?


Genrefoto: Melissa Ramirez / Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.