Pinex Retard og Panodil 665 mg forbliver på markedet

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Lægemiddelstyrelsen har ændret sin beslutning om, at medicin med ændret eller forsinket frigivelse af paracetamol skal trækkes tilbage. Det betyder, at Pinex Retard og Panodil 665 mg ikke bliver trukket tilbage.

Lægemiddelstyrelsen oplyste tidligere på året, at lægemidler med ændret eller forsinket frigivelse af paracetamol (depotformuleret paracetamol) skulle trækkes tilbage fra markedet, fordi det er vanskeligt at behandle overdoseringer.

Det skete, fordi Det europæiske lægemiddelagentur havde bekræftet en tidligere anbefaling om at trække produkter med depotformuleret paracetamol fra markedet.

Nu har Lægemiddelstyrelsen besluttet, at denne form for medicin alligevel ikke skal trækkes tilbage fra det danske marked. Det oplyser Lægemiddelstyrelsen i en ny pressemeddelelse.

Når Lægemiddelstyrelsen vælger at bibeholde depotformuleret paracetamol på det danske marked, er det på baggrund af en ny redegørelse fra de to medicinalfirmaer, som har depotformuleret paracetamol på markedet i Danmark sammenholdt med den danske behandlingsvejledning ved overdosering af paracetamol. Behandlingsvejledningen anbefaler, at alle tilfælde af overdosering behandles.

I lyset af denne praksis i Danmark og den nye redegørelse, har Lægemiddelstyrelsen besluttet, at depotformuleret paracetamol fortsat kan markedsføres i Danmark.

Disse depotformuleret paracetamol-præparater vil fortsat kunne købes i Danmark:

  • Panodil tabletter med modificeret udløsning 665 mg
  • Pinex Retard, depottabletter 500 mg

Læs også: Vælger du den korrekte hovedpinepille i supermarkedet?


Genrefoto: Melissa Ramirez / Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.