Omfattende sag om 27 hjemmerøverier på Sjælland

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Politiet har anholdt en gruppe personer, som politiet mistænker for at stå bag 16 hjemmerøverier, men nu er mistanken øget til op mod 27 hjemmerøverier på blandt andet Sjælland og øerne. Dertil kommer en række indbrud.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i tæt samarbejde med de øvrige sjællandske politikredse og Sydøstjyllands politi haft travlt med at gennemgå efterforskningsmaterialet i en omfattende sag om hjemmerøverier.

Mistanken øges fra 16 til 27 hjemmerøverier

Politiet mistænkte gruppen for at stå bag 16 hjemmerøverier, men nu mistænkes gruppen for at stå bag op mod 27 hjemmerøverier, der er geografisk fordelt over Nordsjælland, København, Midt- og Vestsjælland, Sydøstjylland samt Sydsjælland og Lolland-Falster.

Det drejer sig om følgende hjemmerøverier:

  • 1 hjemmerøveri i Nordsjælland
  • 3 hjemmerøverier i København
  • 2 hjemmerøverier i Midt- og Vestsjælland
  • 11 hjemmerøverier i Sydsjælland og Lolland-Falster
  • 4 hjemmerøverier i Sydøstjylland
  • 6 hjemmerøverier på Københavns Vestegn

Dertil kommer, at efterforskningen har blotlagt en række indbrud, som gruppen tillige kan mistænkes for.

“Vi kan ikke udelukke, der kommer flere anholdelser i sagskomplekset. Det er heldigvis sjældent, man herhjemme kan mistænke folk for så omfattende og grov seriekriminalitet,” siger politiinspektør Kim Kliver.

Politiinspektøren forsikrer, at politiet vil prioritere den fortsatte efterforskning meget højt af hensyn til ofrene for disse grove forbrydelser. Dertil kommer den afledte utryghed, som især rammer den ældre del af befolkningen.

Efterforskning førte til anholdelse af gruppen

Natten til mandag den 13. november forrige år lykkedes det politiet at afbryde et igangværende hjemmerøveri i Hvidovre. Her pågreb politiet en gerningsmand, mens en anden flygtede, men blev senere anholdt. Efterforskningen førte frem til yderligere tre personer.

De fem anholdte, som nu mistænkes for 27 hjemmerøverier, er fire herboende mænd på henholdsvis 17, 19, 22 og 47 år samt en kvinde på 50 år. Pågribelsen var resultatet af et længerevarende samarbejde mellem politikredsene. Senere er yderligere to personer anholdt.

“Der er tale om meget grov kriminalitet, når mennesker bliver udsat for røveri i egen bolig. Det er stærkt grænseoverskridende, og det er ofte gået ud over ældre eller svagelige borgere. Gerningsmændenes adfærd har været både truende og voldelig,” udtalte politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Opdateret (2).

Genrefoto: Brian A Jackson / iStock

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.