Social akutpulje på 30 mio. er nu i arbejde

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – TrygFonden åbnede for en uge siden for en akutpulje på 30 millioner til sociale indsatser, og behovet var overvældende.

TrygFonden åbnede for en uge siden for en akutpulje på 30 millioner kroner til sociale indsatser for udsatte og særligt sårbare grupper under coronakrisen.

Behovet har været overvældende, og puljen er nu lukket for nye ansøgninger. Bevillingerne er især gået til mindre foreninger og organisationer, der til dagligt holder hånden under de mest udsatte og sårbare mennesker i alle egne af landet.

Det skriver TrygFonden i en pressemeddelelse.

Puljen er allerede lukket for nye ansøgninger

TrygFonden åbnede den 1. april for en akutpulje til sociale indsatser, hvor landets mange organisationer og mindre lokale foreninger kunne søge midler til at afhjælpe den usikkerhed, uvished og mangel på sociale rammer, som har ramt udsatte og sårbare grupper særdeles hårdt.

Læs også: 50 millioner til de mest udsatte under coronakrisen.

Behovet har været overvældende, og i dag er puljen lukket for nye ansøgninger, mens de sidst indkomne ansøgninger behandles. De, der endnu ikke har fået svar, kan forvente svar lige efter påske.

Se alle donationerne på: tryghed.dk

Flere af donationsmodtagerne er aktive i Region Sjælland, herunder Recovery Bulls i Slagelse, som har fået tildelt en pose penge til deres initiativ “online sports-café for socialt udsatte”.

Læs mere: TrygFondens akutpulje støtter Recovery Bulls.

»Vi har oplevet et enormt behov for bidrag til især mindre foreninger og organisationer også helt lokalt, der har afgørende betydning for, at de mest sårbare i Danmark kan få hverdagen til at hænge sammen i denne tid. Det har været vigtigt for os at få pengene ud at arbejde hurtigt og målrettet de mest sårbare. Det er lykkedes,« siger adm. direktør Rie Odsbjerg Werner, TrygFonden, og fortsætter:

»I TrygFonden er vi berørte og imponerede over det enorme og ekstraordinære engagement, vi ser blandt tusindvis af frivillige lokalt, regionalt og nationalt.«

Fortsætter med at følge situationen nøje

Da behovet for akuthjælpen til de udsatte og sårbare har vist sig at være omfattende, og udfordringerne med coronavirussen sandsynligvis vil være langstrakte, overvejer TrygFonden, hvordan man inden for de eksisterende donationsrammer kan bidrage til fortsat at afhjælpe nogle af disse konsekvenser på længere sigt.

»Vi er meget opmærksomme på, at coronakrisen ikke går over fra den ene dag til den anden. Det er en ekstraordinær situation, og derfor ser vi det også som vores pligt, at vi fortsætter med at følge situationen nøje og hele tiden ser, hvordan vi inden for vores eksisterende rammer kan hjælpe de udsatte og mest sårbare i Danmark,« siger Rie Odsbjerg Werner.

TrygFonden åbnede mandag den 6. april – i samarbejde med Den Sociale Kapitalfond – for en anden akutpulje på 20 millioner kroner. Den er øremærket virksomheder med en social profil, som er økonomisk trængte på grund af coronakrisen.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Sabine Vanerp / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.