TrygFondens akutpulje støtter Recovery Bulls

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – En online-sportscafé erstatter fysisk træning under coronakrisen for medlemmerne af Recovery Bulls. Det sker med støtte fra TrygFondens akutpulje.

Coronavirussen har sat en stopper for den fysiske aktivitet i Recovery Bulls, hvor socialt udsatte mennesker plejer at mødes i blandt andet Slagelse og København for at brænde energi af og være sammen.

Så i stedet for fodbold og spinning mødes medlemmerne nu til online snak for at holde kontakten og mærke sammenholdet.

En donation fra TrygFondens akutpulje på 207.243 kroner gør det muligt at drive online-fællesskabet, der hjælper klubbens medlemmer igennem tiden, hvor sociale aktiviteter er sat på standby. Det skriver TrygFonden i en pressemeddelelse.

Fastholder samhørigheden gennem dagligdagssnak

Hver mandag, onsdag og fredag sidder medlemmerne af Recovery Bulls klar ved skærmen for at høre forskellige oplægsholdere fortælle om fysisk og mental sundhed.

Online-møderne bruges også til at fastholde samhørigheden gennem snak om sport og anden dagligdagssnak, som de for tiden ikke har mulighed for at gøre ansigt til ansigt.

»Fællesskabet er med til at holde vores medlemmer oppe i hverdagen, og derfor påvirker det dem meget, at vi ikke kan mødes, som vi plejer,« fortæller Even Ramsland, direktør og stifter af Recovery Bulls Danmark, og fortsætter:

»Derfor fik jeg idéen til at mødes virtuelt, hvor vi godt nok ikke kan træne, men holde kontakten og mærke fællesskabet. Vi taler om vores hverdag hver for sig, og indimellem er der oplægsholdere, som fortæller om forskellige emner, blandt andet mental sundhed. Jeg håber meget på, at online-caféen kan modvirke, at nogle af medlemmerne får tilbagefald, fordi deres normale hverdag er forandret for tiden.«

Får tid og ro til at gøre sig nogle tanker om livet

Medlemmerne skal kunne bruge onlinecaféen hele døgnet, så de altid kan komme i kontakt med hinanden.

Hver fredag er det planen at sætte et fast tidspunkt af, hvor medlemmerne kan dele deres livshistorier med hinanden. Det skal hjælpe dem med at få taget hul på de sårbare ting, de har med i bagagen og til at inspirere hinanden og stille spørgsmål.

»De fleste af vores medlemmer opholder sig hjemme alene, og det har sat tankerne i gang hos dem. Derfor går vores online-snakke lidt dybere, end de plejer at gøre, når vi mødes til træning,« siger Even Ramsland og fortsætter:

»Så hvis vi skal se det positive i coronatiden, så har det givet medlemmerne ro og tid til at gøre sig nogle tanker om deres liv og situation, og det kan de få nogle gode snakke ud af med hinanden.«

Godt at holde kontakten sammen på afstand

TrygFondens akutpulje på op til 30 millioner kroner blev etableret under coronakrisen som en ekstra håndsrækning til de mennesker, der har det svært.

Læs også: Social akutpulje på 30 millioner er nu i arbejde.

Det glæder Cathrine Riegels Gudbergsen, der er formand for TrygFondens regionale råd i Sjælland, at Recovery Bulls kan få glæde af de ekstra midler.

»Der er mange mennesker, som savner kontakt til andre i denne tid, og derfor er det glædeligt, at foreninger som Recovery Bulls hurtigt får etableret en ny måde at holde kontakten på,« siger Cathrine Riegels Gudbergsen, som er formand for TrygFondens regionale råd i Region Sjælland, og fortsætter:

»Jeg håber, at medlemmerne får glæde af at kunne mødes på kryds og tværs og tale om andre ting, end de plejer, når de mødes til træning. Det kan måske skabe nogle endnu tættere relationer, som de også kan få glæde af, når hverdagen igen vender tilbage.«

Generelt har TrygFonden oplevet en kolossal interesse fra foreninger og organisationer rundt omkring i hele landet, der ønsker at hjælpe og gøre en forskel:

»Vi har oplevet et enormt behov for bidrag til især mindre foreninger og organisationer, også helt lokalt, der har afgørende betydning for, at de mest sårbare i Danmark kan få hverdagen til at hænge sammen i denne tid,« siger Rie Odsbjerg Werner, direktør i TrygFonden, og fortsætter:

»Det er virkelig glædeligt, at så mange træder til og hjælper, når mennesker har det svært. Da tiden med corona ser ud til at have langstrakte konsekvenser, ser vi derfor også allerede nu ind i, hvordan vi kan hjælpe på lidt længere sigt.«

Øverst: Pressefoto. (Foto: Recovery Bulls). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.