Politiets jule-spirituskontrol er i gang

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Zand.News – Igen i år er politiet på udkig efter spritbilister. Det gælder især på de store julefrokostdage, som er fredage og lørdage, men også på søndage, hvor der stadig kan være spiritus i blodet.

Politiet er godt i gang med de traditionelle landsdækkende spirituskontroller i trafikken forud for julen. Fokus vil især blive rettet mod de store julefrokostdage, fredage og lørdage i ugerne op til jul. Det oplyser Rigspolitiet.

Også målrettet spirituskontrol 1. og 2. juledag

Udover fredage og lørdage bliver der også udført kontroller på søndage, hvor man stadig kan være påvirket efter indtagelse af spiritus aftenen forinden.

I hele uge 49 indgår kontrollerne i det fælleseuropæiske færdselspolitisamarbejde Roadpol. De landsdækkende julespirituskontroller vil løbe frem til og med søndag den 26. december 2021.

Ydermere vil politiet gennemføre målrettede spirituskontroller 1. og 2. juledag, hvor julefrokosterne typisk står i familiens tegn. Der vil også ske kontrol af narkotika og medicin.

Politiet: Mange har ikke forstået budskabet

Ved de tilsvarende julespirituskontroller i 2020 blev i alt 432 bilister sigtet for spirituskørsel og 784 for at være påvirket af narkotika eller medicin under kørslen.

Derudover blev der registreret 143 trafikulykker, hvor spiritus kan have været en medvirkende årsag til ulykken samt 25 ulykker, hvor føreren blev mistænkt for kørsel i narko- eller medicinpåvirket tilstand.

»Spirituskørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre,« siger Christian Berthelsen, der er politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, og fortsætter:

»Vi skal alle sammen hjælpe hinanden med at forhindre spirituskørsel, men det kan måske føles svært at overtale en anden til at lade bilen stå. Især hvis du ikke er sikker på, hvor meget han eller hun har drukket.«

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rådet for Sikker Trafik). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.