Politiet sætter ind med ekstra fartkontrol i hele landet

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Politiet uddelte 62.000 klip i kørekortet til fartglade bilister sidste år, og det blev til 6.335 klip i vores politikreds. Nu sætter politiet ind med mere kontrol i ugens løb.

Sidste år uddelte politiet 62.000 klip i kørekortet til bilister, der overskred fartgrænserne med mere end 30 %, og det blev til 6.335 klip her i Sydsjælland og Lolland-Falsters politikreds.

De nye tal, som kommer fra Rigspolitiet, er bekymrende lyder det både fra politiet og Rådet for Sikker Trafik:

»Der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne på vejene, så farten har en enorm betydning for vores sikkerhed, når vi færdes i trafikken,« siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Derfor sætter alle politikredse ind med ekstra fartkontrol i ugens løb. Det sker samtidig med, at en landsdækkende kampagne opfordrer flere til at lette foden lidt fra speederen. For høj fart er et af politiets hovedindsatsområder sammen med uopmærksomhed og spritkørsel.

»Vi ved, at politiets fartkontrol får flere til at respektere fartgrænserne. Det er vigtigt, da der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken,« siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Foto: Rådet for Sikker Trafik
Rådet for Sikker Trafik

Politiets fartkontrol i denne uge kommer samtidig med den landsdækkende fartkampagne “Sænk farten – før det er for sent”, som Rådet for Sikker Trafik og 90 kommuner står bag.

Kampagnen sætter fokus på, at det ikke kun er de høje hastigheder i trafikken, der udgør en risiko. Tal fra Vejdirektoratet viser, at i seks ud af ti dødsulykker på landevejene var der tale om en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t. over det tilladte.

Grafik: Rådet for Sikker Trafik
Rådet for Sikker Trafik

»De små fartoverskridelser har også en stor betydning. Hvis man øger farten fra fx 80 til 95 km/t., så forlænger man sin bremselængde med cirka 20 meter,« siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Grafik: Rådet for Sikker Trafik
Rådet for Sikker Trafik

Læs også: Vejmaling skal sænke omfanget af ulykker i Slagelse Kommune


Foto/grafik: Rådet for Sikker Trafik

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.