Vejmaling skal sænke omfanget af ulykker i Slagelse Kommune

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

I perioden 2011-2015 blev 14 personer dræbt og 158 blev alvorligt kvæstet i trafikken i Slagelse Kommune. Nu prøver kommunen et nyt initiativ for at få folk til at sænke farten.

“Sænk farten”, “Du gør byen tryg” og “Tak <3” vil blive malet på asfalten på 11 indfaldsveje i Korsør, Skælskør og Slagelse fra næste uge. Derudover vil bilisterne møde kampagnens røde, pileformede plakater i vejkanten på landevejene.

De malede budskaber er en del af Rådet for Sikker Trafiks årlige Sænk Farten-kampagne, som Slagelse Kommune deltager i hvert år. Nu har Slagelse Kommune valgt at opgradere indsatsen på steder, som borgerne selv har peget på som utrygge.

»Den ekstra indsats i byområderne skal ses i lyset af de mange indberetninger, som borgerne er kommet med til vores Trafiksikkerhedsplan. Her har borgerne fortalt os, at der køres alt for stærkt i byområderne. Det skaber utryghed. Derfor vil vi gerne øge trafikanternes opmærksomhed på, at de også skal sætte farten ned i byerne,« fortæller Christian Schou Rasmussen, afdelingsleder for Natur, Vej og Trafik i Slagelse Kommune.

Fart er den største dræber i trafikken, og ulykkerne sker ofte ved de små hastighedsoverskridelser. I Slagelse Kommune blev der i perioden 2011-2015 dræbt 14 personer i trafikken, mens 158 blev alvorligt kvæstet.

Der er blevet kørt for hurtigt i forhold til fartgrænsen eller vejr- og vejforhold i omkring halvdelen af dødsulykkerne.

»Når man kører bare lidt for stærkt, så skal man bruge markant flere meter på at bremse, hvis der sker noget uforudset. På en landevej kan der fx pludseligt komme en bil, cykel eller et barn ud fra en sidevej eller udkørsel, og der er det vigtigt, at man kan nå at bremse, før det er for sent,« siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Her vil du møde budskaberne på vejbanen:

  • Korsør: Skovvej og Tårnborgvej.
  • Skælskør: Næstvedvej, Sorøvej og Slagelsevej.
  • Slagelse: Korsørvej, Sdr. Ringgade, Byskovvej, Sorøvej, Ndr. Ringgade og Kalundborgvej.

Det er planen, at de 11 steder bliver malet torsdag den 19. april.

Prøv den interaktive test på Rådet for Sikker Trafiks temaside om fart på vejene: www.sikkertrafik.dk/fart


Foto: Rådet for Sikker Trafik

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.