Politiet samarbejder med ZBC om forebyggelse af it-kriminalitet

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

It-kriminaliteten bliver mere og mere udbredt, og de kriminelle bliver dygtigere og dygtigere. Derfor indgår politiet et samarbejde med elever på ZBC Handelsgymnasium HHX Næstved.

Snyd og fup på nettet i form af mistede penge, misbrug af kreditkort og masser af skuffelser samt varer, der aldrig dukker på. It-kriminaliteten bliver mere og mere udbredt, og de kriminelle bliver dygtigere og dygtigere til at narre os på internettet.

Derfor har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og elever på ZBC Handelsgymnasium HHX Næstveds medielinje indgået et samarbejde om at producere en række korte forebyggelsesfilm. De skal gøre folk opmærksomme på faldgruberne, når man agerer på nettet.

Den første film, der offentliggøres, handler om såkaldt non-delivery fraud – altså, hvor man bestiller og betaler en vare på internettet uden at den nogensinde dukker op.

»Vi synes, det kunne være rigtig interessant at få de unges bud på, hvordan man bedst kan advare og rådgive om internettets mange faldgruber. Derfor holdt vi i efteråret 2017 et oplæg for eleverne med udgangspunkt i en analyse om økonomisk kriminalitet for at synliggøre over for eleverne, hvilke typer økonomisk kriminalitet, der var mest af,« fortæller politikommissær Carsten Høj Hansen og fortsætter:

»Det har nu mundet ud i produktionen af seks meget fine film med temaerne non-delivery fraud, kortmisbrug, phising samt romance scam, hvor man får de unges bud på, hvordan budskabet om at bruge internettet med omtanke bedst serveres. Vi glæder os til at dele deres film med omverdenen, og vi håber selvfølgelig, at de kan være med til at gøre folk mere kritiske, når man fx handler på nettet, får mistænkelige mails i indbakken eller bliver kontaktet af en, som måske giver sig ud for noget helt andet end han/hun er,« slutter Carsten Høj Hansen.

Det er hensigten at de forholdsvis korte forebyggelsesfilm skal deles primært på de sociale medier hen over året med hashtagget #AvMinPung.


Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.