Kvinde troede, at man ikke må spørge om en dames alder

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

En ung kvinde opførte sig mistænkeligt, og derfor blev politiet tilkaldt. Dog mente kvinden, at hun ikke behøvede at oplyse betjentene om sin fødselsdag. Men så blev hun anholdt.

I går mandag fik politiet en anmeldelse om, at der havde været indbrud i en bil, der holdt parkeret på en p-plads ved Søndermarksvej i Slagelse By. Det blev samtidig oplyst, at et vidne fulgte efter en mistænkelig kvinde.

Politiet fik hurtigt kontakt med den unge kvinde, men hun ville hverken oplyse navn eller fødselsdag til betjentene. Desuden afviste hun ethvert kendskab til indbruddet i bilen.

Kvinden blev derfor anholdt, og på politistationen i Slagelse By blev det fastlagt, at der var tale om en 23-årig kvinde fra København. Den unge københavner blev sigtet for forsøg på indbrud og for overtrædelse af retsplejeloven.

[d12-plain]Retsplejelovens § 750 siger: “Politiet kan foretage afhøringer, men kan ikke pålægge nogen at afgive forklaring, og ingen tvang må anvendes for at få nogen til at udtale sig. Enhver er dog pligtig på forlangende at opgive navn, adresse og fødselsdato til politiet. Undladelse heraf straffes med bøde.”[/d12-plain]


Arkivfoto: Rigspolitiet

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.