Pas på din hunds poter og undgå poteskader

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Vejsalt kan være en smertefuld oplevelse for hunde, men du kan forhindre poteskader med postevoks.

Nu hvor termometeret har ramt frysepunktet, bliver vejene saltet. Men vejsalt kan være en smertefuld oplevelse for familiens firbenede ven. Undgå skader ved at smøre hundens trædepuder med potevoks inden de daglige gåture.

Salt kan udtørre poterne og lave sprækker

Hundens poter er gjort af bløde trædepuder, som ikke er lavet til at gå på det grove vejsalt, der spredes på de danske stier og veje om vinteren. Derfor er det vigtigt at passe på hundens poter i den salte periode, eftersom hunden kan få alvorlige poteskader.

»Salten, der spredes på vejene, kan udtørre poterne og lave sprækker eller sår, som er pinefulde for hunden. Det bliver dog ofte først opdaget, når hunden virker doven på gåturen, men den har sandsynligvis ømme poter,« siger Jens Jokumsen, der er familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Potevoks forebygger udtørring og potesår

Den pinefulde udtørring af hundens poter kan undgås ved at smøre dem med potevoks inden de daglige gåture. Potevoks er udviklet som et forbyggende middel til alle hunderacer, og den forhindrer, at din hund får smertefulde sår og sprækker på trædepuderne.

»Det er vigtigt, at potevoksen kommer i brug fra første dag, hvor vejene er fyldt med salt, fordi hvis hunden først har dannet sår og irritationer, kan man ikke smøre voksen på, og så skal der mere omfattende behandling til,« forklarer Jens Jokumsen og fortsætter:

»Begynder man at bruge potevoks, er det dog en god ide at starte med én pote for at se, om hunden kan tåle voksen. Går det fint, bør det smøres på poterne inden hver gåtur. Efter turen skal poterne skylles for salt.«

Køb plejeprodukter fra Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse lancerede sidste år en serie af plejeprodukter til hunde. Serien indeholder blandt andet en potecreme, hvor man støtter Dyrenes Beskyttelse.

Potevoks og andre plejeprodukter kan købes i Dyrenes Beskyttelses webshop, på internaterne samt i Føtex og Bilka.


Foto: Dyrenes Beskyttelse.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.