Nu må bryllupsgæster igen få natmad

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Danskerne får igen mulighed for at holde sommerens private fester uden for hjemmet til senere end kl. 24.00. Dermed skal brudepar ikke længere sende gæsterne hjem før natmaden.

Regeringen er sammen med Folketingets partier enige om at forbedre muligheden for at afholde private fester uden for hjemmet. Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

Sommeren er sæson for de store livsbegivenheder

Danskere får nu mulighed for at holde sommerens private fester uden for hjemmet til senere end kl. 24.00.

Efter at have afholdt forhandlinger om muligheden for at lempe reglerne er regeringen og Folketingets partier enige om, at private fester på restauranter med videre ikke skal afsluttes kl. 24.

»Sommeren er for mange danskere en tid, hvor de store livsbegivenheder fejres. Derfor er jeg glad for, at vi er enige om en løsning, så fødselsdage og bryllupper kan fortsætte efter midnat også uden for private boliger. Det skal selvfølgelig foregå på forsvarlig vis, og derfor vil der være sundhedsmæssige anbefalinger, der bør følges,« siger justitsminister Nick Hækkerup (S).

Skal lukke kl. 24 – men ikke for private selskaber

Serveringssteder skal fortsat holde lukket mellem kl. 24.00 og 05.00, men vil fra lørdag den 13. juni 2020 kunne holde åbent efter kl. 24 for private fester som for eksempel bryllupper, sølvbryllupper, konfirmationsfester, studenterfester, fødselsdage og lignende arrangementer, hvor deltagerne kender hinanden i forvejen, forudsat at kun personer, der deltager i arrangementet, har adgang til serveringsstedet.

Det bliver også muligt at holde private fester såsom bryllupper, sølvbryllupper, konfirmationsfester, studenterfester, fødselsdage og lignende arrangementer, hvor deltagerne kender hinanden i forvejen, i for eksempel lejede festlokaler, forsamlingshuse eller lignende, selvom der er flere end 50 personer til stede, forudsat at deltagerne i det væsentlige sidder ned.

Sundhedsmyndighederne vil udsende anbefalinger og gode råd til private arrangementer.

Regeringen og Folketingets partier er enige om, at diskoteker, spillesteder og natteliv stadig skal holde lukket. Lukkereglen om, at restauranter og andre serveringssteder skal holde lukket mellem kl. 24.00 og 05.00 med undtagelse af takeaway-salg, gælder fortsat i andre situationer.

Forsamlingsforbuddet gælder ikke i private boliger og haver.

Læs også: Forsamlingsforbuddet hæves til 50 personer.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Voyagerix / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.