Forsamlingsforbuddet hæves til 50 personer

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – I dag og i de kommende måneder hæves grænsen for forsamlingsforbuddet, men private fester såsom bryllupper og fødselsdage i kommercielle lokaler skal fortsat stoppe til midnat.

Folketingets partier er nu enige om den videre etapeplan for en gradvis og kontrolleret lempelse af forsamlingsforbuddet, som de kommende måneder hæver grænsen for forsamlingsforbuddet, hvis ikke smittespredningen udvikler sig i for negativ retning.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Forsamlingsforbuddet ophæves over de næste måneder

I dag og i de kommende måneder hæves grænsen for forsamlingsforbuddet, hvis ikke smittespredningen udvikler sig i for negativ retning.

Aftalen om forsamlingsforbuddet medfører at:

  • Fra og med i dag er grænsen 50 personer
  • Fra den 8. juli hæves forsamlingsforbuddet til 100 personer
  • Fra den 8. august hæves forsamlingsforbuddet til 200 personer for arrangører omfattet af sektorpartnerskabsretningslinjer.

Desuden undtages alle arrangementer med videre, hvor deltagerne i det væsentlige sidder ned, hvis arrangøren er omfattet af sektorpartnerskabsretningslinjer.

Det kan for eksempel være en fødselsdagsfest eller et bryllup, der afholdes i en restaurant eller lignende, eller det kan være en generalforsamling, der afholdes i et konferencecenter.

Fortsætter drøftelserne om eventuelle yderligere lempelser

Partierne vil fortsætte drøftelserne om eventuelle yderligere lempelser inden for afgrænsede områder.

Kulturministeren, sundheds- og ældreministeren og justitsministeren vil indkalde til drøftelser vedrørende et forsøg med afvikling af superligafodbold med flere end 500 tilskuere på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde.

Forsøget forudsætter, at sundhedsmyndighederne finder, at der kan laves en forsvarlig model. På baggrund af forsøget vil sundhedsmyndighederne, politiet og evt. andre relevante myndigheder evaluere, om det er foregået sundhedsmæssigt forsvarligt.

Sundheds- og ældreministeren og justitsministeren vil desuden indkalde til drøftelser om mulighed for at afholde private fester i kommercielle lokaler til senere end kl. 24.

Ministeren: Hold afstand, vask hænder ofte, pas på hinanden

»Det er glædeligt, at Folketingets partier nu har lagt en plan for en gradvis og kontrolleret lempelse af forsamlingsforbuddet. Det betyder, at forsamlingsforbuddet hæves til 50 personer allerede fra i dag. Om en måned hæver vi det tal til 100 og til august til 200 for visse arrangører. Hvis alt fortsat går godt,« siger justitsminister Nick Hækkerup (S) og fortsætter:

»For vi skal huske, at det hele stadig afhænger af, at vi hver især følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Holder afstand, vasker hænder ofte, passer på hinanden og så videre. Og hvis vi ser, at epidemien blusser op igen, er en opstramning af forsamlingsforbuddet noget af det første, vi vil se på.«

Justitsminister fortæller samtidig, at han ser frem til drøftelserne med partierne om eventuelle yderligere lempelser inden for afgrænsede områder.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Grape Vein / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.