Regeringen sender Korsør-fregat til Hormuzstrædet

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Korsor.News – Det nye militære bidrag til den maritime overvågningsmission i Hormuzstrædet kommer til at bestå af et fregatbidrag fra Flådestation Korsør med tilhørende Seahawk-helikopter og en maritim indsatsenhed.

Et bredt flertal i Folketinget har i dag givet samtykke til at udsende nye militære bidrag til henholdsvis kampen mod ISIL i Irak og til fremme af navigationsfriheden i Hormuzstrædet. Det skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Fregatten indgår i europæisk overvågningsmission

Folketinget har i dag givet grønt lys til, at Danmark fra december 2020 og halvandet år frem kan overtage ansvaret for NATO’s trænings- og kapacitetsopbygningsmission i Irak.

Endvidere blev det besluttet at sende et fregatbidrag med tilhørende helikopter og en maritim indsatsenhed til Hormuzstrædet fra august og cirka 4 måneder frem for at indgå i den europæiskledede maritime overvågningsmission, EMASOH.

»Vi har den seneste tid været i fuld gang med forberedelserne til de to vigtige missioner. Vores danske soldater er i den grad kendt for et højt fagligt niveau, og der er stor anerkendelse af deres kunnen fra vores samarbejdspartnere rundt omkring i verden,« siger forsvarsminister Trine Bramsen (S) og fortsætter:

»Når vi sender vores soldater afsted på vigtige missioner, er det for at udføre opgaver under svære kår og med et højt trusselsniveau. Derfor er det vigtigt, at de sendes ud med stor opbakning fra Folketinget.«

Dannebrog bliver symbol på retten til fri sejlads

»I dag har Danmark sat en tyk streg under, at vi er parate til at vise internationalt lederskab i kampen for en mere sikker og stabil verden. Vi er et land man kan regne med, også når det er svært. Her vil jeg gerne kvittere for den brede opbakning blandt Folketingets partier til regeringens aktive sikkerhedspolitiske linje. Et aktivt Danmark i verden betyder et mere sikkert Danmark herhjemme,« siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og fortsætter:

»I Hormuzstrædet vil Dannebrog snart blive et stærkt symbol på retten til fri sejlads for civile skibe, herunder mange danskflagede handelsskibe. Som en førende søfartsnation med global rækkevidde er retten til fri sejlads af afgørende betydning for Danmarks sikkerhed og velstand.«

Det nye militære bidrag til den europæiskledede maritime overvågningsmission i Hormuzstrædet (EMASOH) kommer til at bestå af et fregatbidrag af Iver Huitfeldt-klassen med tilhørende Seahawk-helikopter og en maritim indsatsenhed.

De tre fregatter af Iver Huitfeldt-klassen er Søværnets mest slagkraftige skibstype. Iver Huitfeldt, Peter Willemoes og Niels Juel hører til i Korsør. De kan sejle 28 knob (52 km/t) og har en aktionsradius på omkring 9.000 sømil (16.600 km).

Fregatbidraget med tilhørende helikopter og indsatsenhed vil have en samlet besætning på op til cirka 195 personer inklusive en maritim indsatsenhed, herunder minedykkere, militærpoliti og maritime specialstyrker.

Bidraget planlægges udsendt i en periode på cirka 4 måneder fra omkring august 2020.

Øverst: Niels Juel. (Arkivfoto: Forsvaret ). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.