Ingen må sidde alene i julen

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Røde Kors introducerer en ny digital platform, der skaber kontakt mellem juleværter og julegæster.

Duften af julemad, juletræet med sin pynt, stemningen af hygge og lyden af julesange hører til en dansk jul – dog er fællesskabet det vigtigste, men alt for mange sidder alene juleaften.

Bliv julevært eller julegæst på Julevenner.dk og skab en uforglemmelig juleaften med andre. Sådan lyder opfordringen fra Boblberg og Røde Kors i en pressemeddelelse.

Julevenner skaber kontakt mellem værter og gæster

Fredag den 1. november 2019 åbnede Røde Kors og Boblberg op for www.julevenner.dk. Det er en digital platform, der skaber kontakt mellem værter og gæster, som har lyst til at holde juleaften sammen.

Læs også: Hvor kan man holde jul eller få julehjælp?

Boblberg og Røde Kors samarbejder til dagligt om at skabe fællesskaber for alle, men særligt julen er en tid, hvor ingen må sidde alene, og hvor fællesskab har ekstra stor betydning.

Derfor kan du, hvad enten du ønsker at åbne din dør for andre mennesker, eller ønsker at blive inviteret ind som julegæst, gå ind på julevenner.dk og tilmelde dig som julegæst eller julevært.

Røde Kors har i syv år kørt konceptet med Julevenner manuelt, men håber i år at kunne gøre rammene endnu bredere med Boblbergs digitale fællesskabsplatform.

Alle kan blive julevenner og få en uforglemmelig aften

Der kan være mange grunde til at være julegæst og at søge et hjem at holde juleaften i. Nogle melder sig med deres børn for at holde jul blandt andre børnefamilier. Andre er langt væk fra familie eller har af anden grund mangel på omgangskreds. Nogle er nysgerrige på, hvordan det er at holde dansk jul.

Ligeledes kan der være mange grunde til, at man som julevært inviterer andre mennesker hjem i julen. Nogle melder sig for at møde nye mennesker, andre vil gerne dele danske juletraditioner med andre kulturer, og nogle vil bare gerne skabe en uforglemmelig aften til gavn for dem, der står udenfor.

Interessen for nye julefællesskaber er stor! Allerede inden december måned har mere end 300 personer oprettet sig som julevært eller julegæst.

Når du har meldt dig som Juleven, kan du se de andre Julevenner og blandt dem søge en Juleven, som du gerne vil fejre juleaften med.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Boblberg). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.