Fly over Danmark på flagdagen

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – På Flagdagen for Danmarks udsendte kan du se fly fra Forsvaret på himlen over Danmark. Der vil være to F-16 jagerfly og et Hercules C-130 transportfly. Cirka kl. 12.45-12.47 passerer F-16 Flådestation Korsør, Antvorskov Kaserne (Gardehusarkasernen) og Slagelse C.

To F-16 og et C-130 Hercules flyver over Danmark på Flagdagen for Danmarks udsendte på søndag. Overflyvninger er en respektfuld hilsen til aktive soldater, veteraner, de faldne og deres efterladte. Det skriver Forsvarskommandoen i en pressemeddelelse.

Overflyvningerne er Forsvarets måde at vise respekt

På Flagdagen for Danmarks udsendte er der flere muligheder for at se fly fra Forsvaret på himlen over Danmark. Der vil både være to F-16 jagerfly og et Hercules C-130 transportfly på rundtur. Overflyvningerne er Forsvarets måde at vise respekt for aktive soldater, veteraner, de faldne og deres efterladte.

De to F-16 jagerfly flyver en større rundtur over Danmark. F-16’ernes rute er planlagt, så den går over flest muligt kaserner og garnisonsbyer, hvor der er mange veteraner.

Hercules-flyets rute er planlagt således, at flyet er ved Christiansborg i København kl. 16.23, hvor den store parade i anledningen af flagdagen finder sted.

Omkring 2.000 soldater deltager i paraden. Paraden har også deltagelse af Deres Kongelige Højheder Kronprinsparret, medlemmer af regeringen, Folketinget og de myndigheder, der udsender personel i internationale missioner. Også efterladte til omkomne i de internationale missioner deltager i paraden.

F-16 flyver blandt andet over Slagelse Kommune:

  • 12.45 Flådestation Korsør
  • 12.47 Antvorskov Kaserne (Gardehusarkasernen)
  • 12.47 Slagelse C.

De planlagte ruter kan ses via dette link til Google Maps. Bemærk at F-16 (blå rute) og C-130’eren (grøn rute) flyver forskellige ruter.

Zoom i kortet for at se tidspunkter. F-16 flyver ned til 1.500-2.000 fods højde, og C-130 flyver ned til 1.000 fods højde.

På flagdagen kan F-16 følges på civile flighttrackere på callsignet “FLAGDAG” og via Flyvevåbnets side på Facebook.

Øverst: To overflyvninger med forskellige fly i anledningen af flagdagen for Danmarks udsendte er Forsvarets måde at vise respekt for aktive soldater, veteraner, de faldne og deres efterladte. (Foto: Forsvarskommandoen). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.