Igen, igen en trist placering i DI-undersøgelse

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Sådan skriver Slagelse Erhvervsråd i en pressemeddelelse efter offentliggørelsen af DI-undersøgelsen for 2021. Placeringen som nr. 79 ud af 93 kommuner er det triste resultat af de lokale virksomheders svar i undersøgelsen.

Den for mange imødesete DI-undersøgelse (dansk Industri) for 2021 var desværre heller ikke denne gang opløftende læsning. Placering som nr. 79 ud af 93 kommuner er det triste resultat af de lokale virksomheders svar i undersøgelsen, skriver erhvervsrådet i pressemeddelelsen.

Kommunen har fortsat et stort arbejde foran sig

Som altid er et af de afgørende spørgsmål for Slagelse Erhvervsråd, “Vil du anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen?” Her giver fortsat under 50 procent af de virksomheder, som har svaret på undersøgelsen, et ubetinget ja!

Det er et tydeligt signal fra virksomhederne om, at kommunen fortsat har et stort arbejde foran sig.

Slagelse erhvervsråd hæfter sig især ved tre punkter, som skiller sig væsentlig ud i undersøgelsen:

  • Arbejdskraft nr. 92
  • Information og dialog med kommunen nr. 86
  • Grøn omstilling nr. 82.

Ligeledes er der lav placering til områderne digitale rammer, brug af private leverandører og kommunal sagsbehandling.

Der er dog også blevet plads til ét enkelt lyspunkt, idet Slagelse opnår en flot 10. plads inden for infrastruktur og transport. Denne gode placering kan dog ikke overstråle de mange dårlige placeringer.

Den dårligste fjerdedel i landet i fire år i træk

»Resultatet af årets undersøgelse understreger med at tydelighed behovet for forandring. Det har vi i erhvervsrådet længe ment, hvilket også er baggrunden for, at vi sammen med erhvervscenteret agter at gennemføre en forandringsproces, hvor vi sammen med virksomhederne vil formulere en fælles erhvervsvision, som peger frem mod 2030,« siger formanden for Slagelse Erhvervsråd, Helge Poulsen, og fortsætter:

»Nu har vi fire år i træk ligget i den dårligste fjerdedel i landet, så timingen med afviklingen af vores fælles erhvervskonference 5. oktober må siges at være spot on. Vi opfordrer derfor virksomhederne i al almindelighed og de i undersøgelsen svarende virksomheder i særdeleshed til at melde sig til konferencen og der bidrage med synspunkter om, hvordan vi kan gøre Slagelse til den attraktive erhvervskommune, som den burde være de mange gode omstændighederne taget i betragtning.«

Erhvervsrådet mener faktisk, at Slagelse Kommune er et væsentligt bedre sted at drive virksomhed end undersøgelsen viser, hvilket også tidligere har været afspejlet i undersøgelsen.

Slagelse Erhvervsråd håber at se virksomhederne på erhvervskonferencen den 5. oktober 2021 på ZBC.

Læs også: Erhvervsvenligheden svinger op og ned på Vestsjælland.

Øverst: Slagelse Rådhus. (Arkivfoto: Slagelse Media). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.