Fitness, idræt, svømmehaller må åbne mandag

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Regeringen og alle partier i Folketinget er enige om, at indendørs idræts- og foreningsliv samt alle lokaler, hvor der udøves idræts- og fritidsaktiviteter (herunder spillehaller, legelande, svømmehaller og fitnesscentre) må åbne på mandag.

Der åbnes nu for indendørs idræts- og foreningsliv og alle lokaler, hvor der udøves idræts- og fritidsaktiviteter – herunder spillehaller, badelande, legelande, svømmehaller og træningscentre.

Det sker som en del af tredje fase i genåbningen af Danmark. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse her til aften.

Minister: »Vi trænger til at komme i gang igen«

I dag den 6. juni har Regeringen (Socialdemokratiet) og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet indgået en aftale om yderligere genåbning inden for idrætten og foreningslivet i Danmark, der sker som en del af den såkaldte tredje fase i genåbningen.

Af aftalen fremgår det blandt andet, at partierne er enige om fra mandag den 8. juni at genåbne indendørs idræts- og foreningsliv, som ikke allerede er omfattet af åbning, samt at genåbne alle lokaler, hvor der udøves idræts- og fritidsaktiviteter, herunder spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller og træningscentre.

»Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark. Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde,« siger kulturminister Joy Mogensen (S).

»I Venstre er vi meget tilfredse med at hele foreningsdanmark, idrætten, fitnesscentre, danseskoler og svømning kommer i gang igen. Alle har savnet fællesskaberne, de fællesskaber, som Danmark er bygget op af. Tak for samarbejdet til alle partier omkring dette,« tilføjer Stén Knuth (V), der idrætsordfører i Venstre og i øvrigt er byrådsmedlem i Slagelse Kommune.

Retningslinjerne er dynamiske og tilpasses løbende

Partierne er i forlængelse af “Aftale om plan for genåbning af Danmark” og jævnfør “Aftale om yderligere genåbning af Danmark i fase 2” enige om i fase 3 mandag den 8. juni 2020 at genåbne indendørs idræts- og foreningsliv, som ikke allerede er omfattet af åbning, samt at genåbne alle lokaler, hvor der udøves idræts- og fritidsaktiviteter, herunder spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller og træningscentre.

Genåbning sker som led i en kontrolleret og gradvis genåbning af det danske samfund. Der vil gælde retningslinjer vedrørende afstand, hygiejne med videre for alle de idræts- og fritidsaktiviteter med videre, der er åbnet, og for de aktiviteter og faciliteter, som nu genåbner.

For at forebygge smittespredningen vil der i forbindelse med genåbning af indendørs idræts- og foreningsliv samt indendørs idræts- og fritidsfaciliteter gælde følgende overordnede retningslinjer:

  • De nærmere rammer for genåbning af de enkelte aktiviteter tilrettelægges i sektorpartnerskaberne blandt andet på baggrund af retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, konkrete input fra deltagerne i sektorpartnerskabet og hensynet til den praktiske afvikling af aktiviteterne. Retningslinjerne er dynamiske og tilpasses løbende situationen.
  • Partierne noterer sig, at såfremt epidemien blusser op, kan regeringen fravige den samlede plan, herunder med nødvendige restriktioner med videre.

Det er Sundhedsstyrelsens sundhedsmæssige vurdering, at der i de respektive sektorpartnerskaber kan udarbejdes specifikke retningslinjer på baggrund af sundhedsmyndighedernes generelle retningslinjer (som løbende justeres i forhold til situationen), sådan at åbning af idræts- og foreningsliv samt idræts- og fritidsfaciliteter vil kunne ske forsvarligt.

Retningslinjerne er ved at blive udarbejdet

Kulturministeriet er i gang med at udarbejde retningslinjer for de områder, der nu kan åbne.

Retningslinjerne udarbejdes i dialog med sektorpartnerskaberne, herunder sundhedsmyndighederne.

Retningslinjerne vil blive offentliggjort på Kulturministeriets hjemmeside snarest muligt.

Læs alle Kulturministeriets offentliggjorte retningslinjer på: kum.dk.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Skynesher / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.