Færre nye virksomheder i Vest- og Sydsjælland

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – »Vi har brug for innovative mennesker, der tør udfordre det etablerede marked, og som tør give sig i kast med at opfinde den dybe tallerken på ny. Når færre kaster sig ud i iværksætteri, bliver vi en fattigere nation,« siger Martin Thorborg.

Der er blevet stiftet rekordfå nye virksomheder under coronakrisen. På landsplan har antallet af nye virksomheder i den tilsvarende periode ikke været lavere siden 2011.

I Vest- og Sydsjælland er antallet faldet med 23 procent siden sidste år. Det viser nye tal fra CVR-registeret, som Dinero har analyseret.

»Voldsom og problematisk udvikling, men ikke overraskende«

I perioden fra den 11. marts til den 14. maj i år er der blevet stiftet hele 22 procent færre enkeltmandsvirksomheder og personligt ejet mindre virksomheder (PMV) på landsplan end i samme periode sidste år.

Antallet af nyetableringer er dermed det laveste i denne periode i ni år. På Vest- og Sydsjælland er antallet faldet med 23 procent.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Udvikling i nystiftede virksomheder 11. marts-14. maj. Tabellen dækker over enkeltmandsvirksomheder og personligt ejet mindre virksomheder (PMV). (Kilde: Dinero).

»Det er en voldsom og problematisk udvikling, men den er desværre ikke overraskende. Naturligvis trækker mange potentielle iværksættere følehornene til sig i en tid, hvor alt i samfundet er vendt på hovedet, økonomien er gået i stå og ingen kender morgendagen,« siger Martin Thorborg, der er adm. direktør i Dinero, og fortsætter:

»Den helt store udfordring er, at vi som land har brug for nye virksomheder. Vi har brug for innovative mennesker, der tør udfordre det etablerede marked, og som tør give sig i kast med at opfinde den dybe tallerken på ny. Når færre kaster sig ud i iværksætteri, bliver vi en fattigere nation.«

Håber at folk med gode ideer ikke holder hænderne i lommerne

Med et faldende antal nye virksomheder, mindskes sandsynligheden også for, at den næste vækstkomet etableres lige nu.

»Der er ganske få nyetablerede virksomheder, som ender med at være store og stærke, lave høj omsætning og skabe arbejdspladser. Så når antallet af nye virksomheder falder, jamen så bliver det også mindre sandsynligt, at den næste store succeshistorie bliver skrevet lige nu,« siger Martin Thorborg, og fortsætter:

»Man må så bare krydse fingre for, at de mennesker, der har en genial forretningsidé, ikke holder hænderne i lommerne, men kaster sig ud i et iværksættereventyr og glemmer alt, der hedder corona-nedtur.«

Øverst: Martin Thorborg. (Foto: Thomas Vilhelm / Dinero). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.