De sidste indefrosne feriepenge kan bestilles til marts

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 9 måneder siden.

Zand.News – Der er indgået en bred politisk aftale om, at lønmodtagerne kan få udbetalt de sidste to uger af deres indefrosne feriepenge. De, der endnu ikke har fået udbetalt feriepenge, kan få op til fem ugers feriepenge.

Lønmodtagerne kan få deres resterende indefrosne feriepenge udbetalt. Det fremgår af en aftale mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet.

Man kan bestille pengene fra marts 2021. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Udbetalingen skal finde sted fra marts måned i 2021

Onsdag den 2. december 2020 er der indgået en bred politisk aftale, der betyder, at lønmodtagerne kan få udbetalt de sidste op til cirka to uger af deres indefrosne feriepenge.

De, der ikke har hævet nogen af deres feriepenge, kan hæve op til fem ugers feriepenge på én gang.

Partierne er enige om, at udbetalingen skal finde sted fra marts 2021, som er det tidligst mulige tidspunkt, de indefrosne feriemidler kan opgøres og udbetales.

»Jeg er glad for, at der nu er landet en aftale, der kan bidrage til at øge danskernes forbrug. Over to millioner borgere har allerede fået udbetalt en del af deres feriepenge, og jeg håber, at interessen er lige så stor for at få de sidste penge ud. Det er der behov for på grund af coronaen, som er gået ud over dele af vores erhvervsliv,« siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og fortsætter:

»Vi skal ikke bestemme, hvad folk gør med deres penge, men formålet med aftalen er at sætte skub i den danske økonomi, så jeg appellerer igen til, at borgerne vil bruge feriepengene lokalt, så de også kommer danske virksomheder og butikker til gavn.«

Udbetaling medfører ikke fradrag i indkomstoverførsler

Udbetalingen af de resterende feriemidler bliver baseret på indberetningerne fra arbejdsgiver.

Det vil som i efteråret 2020 være frivilligt, om man vil have sine feriepenge udbetalt, og de bliver beskattet som almindelig indkomst. Udbetalingen vil ikke medføre fradrag i indkomstoverførsler med videre.

Staten lægger ud for udbetalingen, så arbejdsgiverne fortsat kan vælge mellem at indbetale midlerne til feriefonden, eller beholde de indefrosne feriemidler som likviditet i virksomheden.

Hæver man ikke de indefrosne feriepenge, bliver de stående i LD Fonde, som i dag administrer de indefrosne feriepenge.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Terri C / Pixabay). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.