Børnehuset Nord flytter og bliver idrætsbørnehave

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Når Børnehuset Nord flytter fra Ringparken til Jonslunden, som er et godt stykke op ad Kalundborgvej, bliver daginstitutionen til en idrætsbørnehave.

Børnehuset Nord, som er en daginstitution i Ringparken i Slagelse Nordby, bliver til en idrætsbørnehave, når den flytter til Jonslunden, som ligger et stykke op ad Kalundborgvej.

Den nye institution bliver nemlig designet til fysisk udfoldelse og bevægelse. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Certificeres som idrætsbørnehave af Dansk Idrætsforbund

Når Børnehuset slår dørene op i nye lokaler i Jonsvangen til næste år, så bliver det også starten på en ny idrætsbørnehave.

Den nye daginstitution, som er på tegnebrættet, bliver indrettet, så den kan understøtte fysisk udfoldelse og bevægelse. Og daginstitutionen er også i færd med at blive certificeret som idrætsbørnehave af Dansk Idrætsforbund.

»Krop og bevægelse er enormt vigtig for børnenes læring. Nu får vi nu nogle redskaber og fysiske rammer, så vi kan koble temaerne i de pædagogiske læreplaner med leg og bevægelse. Derfor bliver det også en institution med meget mere bevægelse, som børnene kommer til at møde,« siger Børnehuset Nords leder Ole Lund Nielsen.

Fysisk udfoldelse og bevægelse styrker læring og trivsel

For at blive certificeret kræver det, at personalet i institutionen bliver efteruddannet, så de også har kompetencerne til at understøtte bevægelse i hverdagen. Derfor er personalet i gang med at “træne” og lære nye lege, som kan sætte børnene i bevægelse.

Senere, når daginstitutionen er flyttet, vil børnene også møde en daginstitution, hvor de blandt andet kan klatre på væggene, bruge hinkebanen på gulvet eller løbe om kap på løbebanen på gulvet. Alt sammen for at motivere dem til at bevæge sig.

»Idrætsbørnehaver er ikke et spørgsmål om, at vi skal have flere danmarksmetrer. Fysisk udfoldelse og bevægelse kan styrke børnenes læring og trivsel. Derfor har vi fra starten arbejdet på at give børn og personale i Børnehuset Nord optimale rammer for leg og bevægelse, så vi i sidste ende får nogle glade børn med mod på at lære,« siger Lis Tribler (S), der er medlem af Børne- og Ungeudvalget.

Forventningen er, at børnene kan tage den nye daginstitution i brug i sidste halvdel af 2021. Den nuværende bygning, hvor Børnehuset Nord bor, skal som led i helhedsplanen for Ringparken rives ned.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.