Danmarks Meteorologiske Institut gør klar til voldsomt uvejr

Opdateret den

Læsetid: 2 min.

Klimaændringerne forårsager voldsommere vejr i Danmark, og det udfordrer samfundet. Ekstremt vejr såsom skybrud og storme volder store problemer for borgere, trafikanter og redningstjenester. Samtidig er det ofte forbundet med store udgifter.

Med en ny samarbejdsaftale udvider Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) sin farligt vejr-vagt, så kommuner, beredskaber og forsyningsselskaber i hovedstadsområdet bliver endnu bedre klædt på, når vejret viser tænder.

Meteorologerne holder øje med vejret døgnet rundt, og DMI har siden 2016 haft en særlig farligt vejr-vagt. Den varsler kommuner, beredskabsmyndigheder og forsyningsselskaber i hovedstadsområdet op til 36 timer i forvejen, når der er ekstremt vejr på vej.

Dermed kan myndighederne nå at forberede sig og tage de fornødne forholdsregler i god tid, inden det ekstreme vejr bryder løs. Med den nye samarbejdsaftale fra den 1. januar opruster DMI ved at føje kraftigt snefald, isslag og fygning til den liste, som farligt vejr-vagten holder særligt øje med.

“Klimaændringerne forårsager voldsommere vejr i Danmark, og det udfordrer os som samfund. Så det glæder mig, at vi med samarbejdsaftalen kan være med til at øge trygheden for borgerne og reducere de materielle skader i hovedstadsområdet,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Men det er ikke kun hovedstadsområdet, som oplever voldsommere vejr. “I hele Danmark skal vi forberede os på en fremtid med mere ekstremt vejr,” fortsætter siger energi-, forsynings- og klimaministeren.

Indtil videre vedrører aftalen kommuner, beredskaber og visse forsyningsselskaber i hovedstadsområdet. Den tidligere samarbejdsaftale er allerede evalueret, hvor det blev konkluderet, at samarbejdspartnerne sparer tid og ressourcer i forbindelse med ekstreme vejrsituationer.

Jan Børsting kommenterer

Hvornår laver kommunen noget ved den ringe kloakering vi har i byen.

Genrefoto: Ante Vekic / Freeimages

Fortæl din mening:

Kommentarer