Facebook vil rydde op i ligegyldige Facebook-opslag

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Facebook blev lavet for at bringe folk tættere sammen og opbygge relationer. Det sker ved at forbinde mennesker med relevante opslag fra deres venner og familie i nyhedsfeedet på startsiden. Men disse opslag drukner i ligegyldige sideopslag fra firmaer, medier og lignende.

Facebook bestemmer, hvor højt oppe et opslag skal vises på startsiden ud fra hvor mange mennesker, der reagerer, kommenterer og deler opslaget. Den nye opdatering fra Facebook vil også prioritere opslag, som starter samtaler og meningsfulde udvekslinger mellem mennesker med personlige relationer.

“… Facebook altid drejet sig om personlige forbindelser. Ved at fokusere på at bringe folk tættere sammen – uanset det er med familie og venner eller om vigtige hændelser i verden – hjælper vi med at sikre, at Facebook er tiden værd,” oplyser grundlæggeren af Facebook, Mark Zuckerberg.

Der er begrænset med plads i nyhedsfeedet på startsiden, og derfor vil Facebook prioritere opslag fra vennerne og familien samt andre meningsfulde opslag. Det betyder, at der vil komme færre opslag fra virksomheder og medier på startsiden.

Opslag fra medier og virksomheder, som fører til samtaler mellem mennesker, vil blive vist højere på startsiden end andre sideopslag, mens sideopslag, der benytter “engagement-bait” såsom “LIKE”, “SYNES GODT OM”, “TAG”, “KOMMENTER” og “DEL” vil blive nedprioriteret på startsiden.

Du kan synes godt om Slagelse.info eller blot følge os på: facebook.com/slagelse.info. Efter du har valgt “synes godt om” eller “følger”, kan du med fordel vælge at føre musen over “Følger” og klikke på “Se først”. Så er du sikker på, at du altid får nyheder fra Slagelse.info.

Her kan du se, hvordan man gør:

Slagelse.info
Slagelse.info

Øverst: Facebook. Foto: Facebook

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.