BR-butikker forbereder sig til åbning på mandag

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – 20 BR-butikker er i gang med forberedelserne til en sikker og forsvarlig åbning på mandag. Samtidig vil føtex, Netto og Bilka håndhæve reglerne endnu skarpere.

Med en forestående genåbning af store dele af samfundet er det endnu vigtigere, at alle følger de retningslinjer og anbefalinger, der er.

For at sikre det fortsat lave smittetryk vil føtex, Netto og Bilka håndhæve reglerne endnu skarpere. Det oplyser Salling Group i en pressemeddelelse.

Salling Group: »Det er glædeligt med genåbningen«

I næste uge kan danskerne igen se frem til at opsøge og opleve udendørs kultur- og idrætsliv og besøge butikker, som alle har været ramt af restriktionerne i de seneste uger.

»Det er glædeligt med genåbningen, som vi alle har set frem til, fordi det er både godt og vigtigt, at der kommer liv i gadebilledet og butikkerne,« siger adm. direktør Per Bank og fortsætter:

»Store dele af detailhandlen har været meget hårdt ramt. Genåbningen er resultatet af, at vi har formået at slå smitten markant ned i de seneste uger.«

2.000 medarbejdere er snart tilbage i butikkerne

20 BR-butikker er lige nu i gang med forberedelserne til en sikker og forsvarlig åbning på mandag. Siden nedlukningen i december har de, i lighed med Salling Stormagasiner, været lukket.

I alt 2.000 Salling Group-medarbejdere har ikke haft mulighed for at være på deres faste arbejdsplads.

»Vores medarbejdere glæder sig til at møde kunderne igen. På sigt ser vi naturligvis også frem til, at genåbningen kommer til at omfatte vores to stormagasiner, storcenter og de BR-butikker, som ligger i storcentre,« uddyber Per Bank.

Vigtigt at fastholde fokus for at udgå et øget smittetryk

De seneste ugers lave smittetal og genåbningen, der træder i kraft, må dog ikke blive en sovepude, som gør, at man slækker på de restriktioner og anbefalinger, der er, hvilket eksperter har bemærket (HOPE-rapport).

Derfor vil Salling Group skærpe og håndhæve reglerne endnu skarpere for at sikre det fortsatte, lave smittetryk.

»Vi lytter med stor opmærksomhed til opfordringen om øget agtpågivenhed, som myndigheder og sundhedseksperter deler sammen med den længe ventede genåbning,« siger Per Bank og fortsætter:

»Det er et fælles ansvar, at vi husker regler og anvisninger, som sigter mod at mindske smittespredning. I en situation, hvor den endnu mere smitsomme variant af COVID-19 spreder sig, vurderer vi, at der er grund til at øge fokus på retningslinjerne og henstillingerne fra myndighederne.«

Konkret vil Salling Group blandt andet i sine største butikker øge antallet af vagter for at undgå at indkøbsturen antager karakter af sociale sammenkomst eller familieudflugt.

»Det er ikke acceptabelt i en situation som nu, hvor den gradvise genåbning må gå hånd i hånd med skærpet opmærksomhed på de gældende regler for, at vi sammen kan sikre, at smitten holdes så lavt som muligt,« uddyber Per Bank.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Salling Group). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.