I år bliver julen så varm at græsset vil gro i haven

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Danmarks Meteorologiske Institut fortæller, at julen formentlig bliver så varm, at græsset vil begynde at gro i haven. Vi får altså ikke en hvid jul, men en grøn jul.

“Det bliver lunt for årstiden mellem 5 og 9 grader. Den lune luft kan I nyde ved at gå en tur i løbet af dagen. En bonus ved gå turen er ekstra plads i vores maver til den store julemiddag,” fortæller Martin Lindberg, vagtchef Danmarks Meteorologiske Institut.

DMI forudser, at temperaturen måske kan nå helt op på 9 grader enkelte steder i landet. Det vil gradvist blive lunere, og temperaturen vil formentlig nå op over 7 grader. Græs begynder at gro, når jordtemperauren er over 7 grader.

“Græsset vil gro, men græsset er nok for vådt til at blive slået,” siger vagtchefen. Derfor behøver vi ikke at finde græsslåmaskinen frem juleaften.

Siden 1873 har DMI registeret tre juleaftensdage med maksimumtemperatur på 10 grader eller over. Det var i 1977 med 12,5 grader, 2013 med 11,0 grader og 2015 med 10,8 grader. De sidste to gange er med andre ord i nyere tid, men vi kommer nok ikke helt derop i år.

Foto: aishi / Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.