155 flyrejsende skal betale 1,2 millioner kroner tilbage

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Lufthavnstilsynet og Toldstyrelsen har afsløret snyd med offentlig forsørgelse blandt 155 flyrejsende. Det medfører et tilbagebetalingskrav på knap 1,2 millioner kroner for uberettiget kontanthjælp og dagpenge.

Lufthavnstilsynet, der laver stikprøver i lufthavnene for at afsløre snyd med offentlig forsørgelse, har gennemført i alt 10 kontrolaktioner i Kastrup Lufthavn og to i Aalborg Lufthavn i løbet af årets første seks måneder.

Det har medført, at 155 personer er blevet indberettet, hvorpå der er rejst et tilbagebetalingskrav på knap en million kroner.

»Jeg er tilfreds med, at vi har genindført lufthavnskontrollen og på den måde får sendt et klart signal. Jeg synes også det er tankevækkende og bekymrende, at man så hurtigt opdager snyd for over en million kroner. Jeg håber risikoen for at blive taget får folk til at tænke sig om en ekstra gang, inden man forlader landet, hvis man fx er på dagpenge og har planer om at tage af sted uden at melde det til a-kassen først,« siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

En enkelt mand skal betale 190.000 kroner tilbage

Det er meget forskelligt, hvad lufthavnstilsynet fanger. Eksempelvis havde en mand på kontanthjælp været udrejst mange gange i 2015, 2016, 2017 og 2018 uden kommunens tilladelse.

Han skal nu betale godt 190.000 kroner tilbage og har fået en sanktion på nedsættelse af kontanthjælpen med 1/3 i 20 uger, da det var anden gang, han fik en afgørelse om udrejse uden tilladelse.

I april måned blev tre dagpengemodtagere, der var rejst på ferie i udlandet, mødt med et krav om at betale henholdsvis mellem cirka 40.000 kroner og cirka 70.000 kroner tilbage. Derudover blev der givet sanktioner om karantæne for modtagelse af dagpenge på henholdsvis mellem cirka 600 og 1.000 timer.

Toldstyrelsen har også stødt på ydelsesmodtagere

Desuden har Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og Toldstyrelsen et samarbejde om kontrol i lufthavne, når Toldstyrelsen i forbindelse med deres kontrolarbejde støder på ydelsesmodtagere, der har været udrejst, og der er en formodning for, at de har modtaget ydelser med urette.

Samarbejdet har i de første seks måneder medført et tilbagebetalingskrav på 0,3 millioner kroner. Dermed er der tale om et samlet tilbagebetalingskrav på knap 1,2 millioner kroner.


Genrefoto: Fuzz / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.