Unge talenter udstiller kunst på Slagelse Rådhus

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Elever fra Skælskør Skoles Kunsttalentklasse udstiller kunstværker på Slagelse Rådhus. Senere bliver de udskiftet med kunstværker fra blandt andet Skælskør og Slagelse Billedskoler samt Xclass.

I august rykker Skælskør Skoles Kunsttalentklasses kunstværker ind i trappeopgangen på Slagelse Rådhus, så alle interesserede har mulighed for at komme og nyde de mange kunstværker.

Udstillingen åbnes af borgmester John Dyrby Paulsen (S) den 27. august kl. 16.45. Udstillingen vil blive udskiftet med kunstværker fra blandt andet Skælskør og Slagelse Billedskoler samt Xclass igennem de næste par år.

Trappeafsatserne op til byrådssalen fyldes med kunst

Den amerikanske kunstner James Lee Byars blev efter sigende kendt efter at udstillet på en brandtrappe i én dag på Museum of Modern Art (Moma) i New York. Aros har fulgt samme eksempel og ladet ni unge kunstnere udstille på reposerne på museets store spiraltrappe.

Nu er turen så kommet til Slagelse Rådhus, hvor unge kunstneriske talenter får mulighed for at få vist deres kunst frem til alle, som lægger vejen forbi. Rundt om på trappeafsatserne op til byrådssalen vil man de næste par år kunne opleve skiftende udstillinger af kommunens talentfulde kunstneriske unge.

»Vi har mange dygtige, unge talenter, som vi selvfølgelig gerne vil støtte, så de kan udvikle deres talenter bedst muligt. Samtidig har jeg et ønske om, at trappeopsatsen på rådhuset bliver udsmykket, og udstillingerne bliver udskiftet løbende, så der kommer mere liv og fornyelse ind,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S) og fortsætter:

»Derfor synes jeg, det er en oplagt mulighed for at skabe større synlighed omkring de unge talenter ved at give dem denne utraditionelle udstillingsplads. Jeg glæder mig til at se de løbende udstillinger og håber andre også vil benytte muligheden for at kigge forbi udstillingerne og måske lade sig inspirere af de unge talenter.«

Udstillingerne kan ses i rådhusets åbningstider, som er mandag-onsdag kl. 9-15, torsdag kl. 9-17 og fredag kl. 9-13. Derudover kan udstillingerne opleves, når rådhuset har åbnet i forbindelse med særlige arrangementer såsom byrådsmøder, kulturnatten og lignende.


Foto: Slagelse Kommune.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.