Invester dine penge i din egen bolig

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Mange mennesker kunne godt tænke sig at investere nogle penge. Og der er mange måder at gøre det på, men en rigtig god investering er i ens bolig. Her kan du læse, hvilke investeringer der er bedst at lave i boligen. Dette gælder specielt, hvis du går med salgstanker, for det er investeringer, som købere ofte efterspørger.

Invester i dit badeværelse – men ikke for meget

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Hvis din bolig har et nedslidt og gammelt badeværelse, er der rigtig god grund til at investere i et nyt. Dog skal du ikke investere alt for meget.

Mange købere efterspørger ikke dyre badeværelser – de vil faktisk hellere have flere. Trenden er at have travlt, og derfor vil vi gerne være mere effektive om morgenen.

Derfor efterspørger flere at få en bolig med to badeværelser fremfor at have et enkelt stort og dyrt badeværelse. Eller i hvert fald mulighed for, at der kan etablere to. Det er rart, at flere kan være på badeværelset om morgenen, men det er også rart med et ekstra badeværelse, når man har gæster.

Hvis du beslutter dig for, at du skal investere i et nyt badeværelse, er der nogle forholdsregler, som er gode at tage. Især hvis du gerne vil have mest muligt ud af din investering. Du skal nemlig sørge for, at dit badeværelse ikke bliver alt for dyrt.

Undersøgelser viser angiveligt, at du kan opnå en fortjeneste på omkring 50-100 procent, hvis du investerer 75.000 kroner i at lave et nyt badeværelse. Hvis du derimod bruger 300.000 kroner på at investere i et badeværelse, vil din fortjeneste ligge på omkring 25-50 procent.

Derudover er det en god ide, at man holder sit badeværelse i neutrale farver. Selvom det kan være fristende med et trendy badeværelse, går dette hurtigt af mode – dermed bliver huset vanskeligere at sælge igen.

Skab et lyst og rart køkken – gerne med køkkenalrum

En af de mest efterspurgte ting hos boligkøbere er et stort lyst køkkenalrum. Derfor er det også en rigtig god ide, at du investerer i dette, hvis du skal lave nyt køkken.

Folk vil opleve, at de fået et mere åbent og lyst rum, hvor de kan snakke med deres familie og gæster. Og det kan være nemmere at få mad og service fra køkken til bord og omvendt.

Hvis du skal lave et nye køkken, så gælder de samme regler som ved badeværelset. Du skal sørge for at etablere et køkken i neutrale farver, som ikke skræmmer potentielle kunder væk.

Invester i indeklimaet og spar penge i det lange løb

Hvis du bor i en ældre bolig, som har gamle vinduer, kan du opleve, at varmen suser ud, og at det trækker ind med kold luft. Dette er ikke særlig godt, for indeklimaet i ens bolig.

Derfor er det en god ide at undersøge for eksempel danske-vinduer.dk, hvor de har danske vinduer i høj kvalitet, som gør boligen mere tæt.

Derudover gør nye vinduer og døre også boligen bedre sikret mod indbrud, eftersom de nye vinduer og døre er langt mere sikret end gamle vinduer.

Skab mere siddeplads i et udendørs frirum

Ligesom vi gerne vil have mere plads ved at have to badeværelser, vil vi også gerne have mere plads til os selv og vores gæster.

Derfor er det en rigtig god ide at anlægge en terrasse eller andet opholds- og siddeområde, hvis du har en have eller et udendørsområde til din bolig. Dette frirum er meget efterspurgt hos huskøberen, som ofte ønsker et privat område, hvor de kan nyde naturen.

Hvis din terrasse skal lægges højt eller på en skråning, er det anbefalelsesværdigt at kontakte for eksempel Stigefabrikken Tips og livsstilsstof (Slagelse Media). De kan sørge for, at du kan komme op i den rigtig højde og samtidig arbejde stabilt.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Masson Wintergarten / Pixabay). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.