Hussalg: Sådan øger du værdien af dit hus

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Uanset om du har planer om at sælge dit hus inden for den nærmeste fremtid, eller du gerne vil blive boende i et stykke tid, skader det aldrig at gøre, hvad du kan for at øge værdien af dit hus.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) På den måde vil du til enhver tid være klar til at sælge dit hus til en fornuftig pris, hvis der opstår en akut situation, hvor du ønsker at flytte. Dette kunne for eksempel være i forbindelse med et nyt job i den anden ende af landet.

Få styr på møbler, indretning og have

Hvis du gerne vil øge værdien af dit hjem, er det vigtigt, at det er pænt og ordentligt. Derfor er det en god idé at have styr på indretningen, så dit hus ser flot, indbydende og lækkert ud.

Start med at rydde op i skabe, skuffer og bunker, hvor ting og sager har hobet sig op med tiden. Mange af os ser ikke rodet i hverdagen, fordi vores øjne er blevet vant til stakken med gamle reklamer i entreen og hylderne med gammelt sengetøj, der er ved at falde ned.

Gå det hele igennem med kritiske øjne, og skil dig af med det unødvendige. Det skaber et roligere og mere stilrent udtryk, og du vil helt sikkert ikke savne alle de gamle ting, som du alligevel ikke har rørt ved i flere år.

Hvis du vil bruge lidt penge på projektet, kan det også være en idé at skifte nogle møbler ud. Ud med mørke og tunge kommoder, ind med lettere og funktionelle løsninger.

Hvis du vil have inspiration til, hvordan du får fat i de helt rigtige møbler og genstande, der kan pynte i dit hus, kan du finde tips og guides hos HerligtHjem #zandguide. Der er for eksempel en guide med masser af gode bud på smukke egetræsborde samt diverse idéer til haven og meget andet.

Sørg for at huset er i god stand

Hvis din boligs værdi for alvor skal øges, er det ikke nødvendigvis sikkert, at indretning i sig selv kan gøre nok.

Medmindre dit hus allerede er i fantastisk stand og renoveret for nylig, kan det være nødvendigt at give det en kærlig omgang. Dette kan blandt andet indebære, at du sliber gulvene eller lægger nyt tag. På den måde vil huset fremstå meget flottere, og det vil have en højere værdi.

Du kan også overveje at rive en eller flere vægge ned for at skabe store og mere åbne rum, da dette vil give et bedre lysindfald, hvilket ofte sælger bedre.

Du skal dog hele tiden overveje, hvor meget du lægger i renoveringsprojekterne sammenholdt med, hvor meget forbedringerne potentielt kan øge salgsværdien. Hvis du selv skal blive boende i nogle år, kan du overveje at foretage energiforbedringer, så du kan spare penge på varmeregningerne i fremtiden.

Det kan for eksempel være udskiftning af gamle vinduer til energiruder eller efterisolering af gulve, vægge eller lofter. Der findes en række muligheder for energiforbedringer, så du kan både finde større og mindre projekter, der dog alle har det tilfælles, at de sænker varmeforbruget og forbedrer indeklimaet i boligen.

Få hjælp til at komme godt i mål med din bolighandel

Boligsalg er et omfattende projekt, som skal foregå på en ordentlig måde. Hos paulun.dk #zandguide kan du få hjælp til dit boligsalg, så du får den bedst mulige oplevelse fra start til slut.

Du kan blandt andet få hjælp til følgende:

  • Vurdering af din bolig
  • Vejledende værditjek
  • Hjælp til at finde lokal mægler.

Med hjælp fra Paulun får du de bedste forudsætninger for en vellykket bolighandel, der skaber tilfredshed hos både dig og køber.

Du bliver inddraget aktivt gennem hele forløbet, så du hele tiden ved, hvor du står, og hvad næste skridt er. Det sikrer dig tryghed hele vejen fra første møde til sidste underskrift, hvilket er en vigtig del af et boligsalg.

Mere attraktivt for købere og for dig

Hvis du vælger at følge ovenstående tips, vil din boligs værdi have gode chancer for at stige. Dette er optimalt, hvis du gerne vil sælge, da din bolig vil være langt mere attraktiv for potentielle købere.

Alternativt kan disse forandringer også gøre, at du selv får lyst til at blive boende i længere tid, da dit hus pludselig er blevet din drømmebolig. Uanset hvad udfaldet bliver, kan det altså være en god idé at gøre en indsats for at få din boligs værdi til at stige.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.