Har du styr på testamentet?

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Det er vigtigt at have styr på testamentet, ikke kun for din egen skyld, men også for dine nærmestes skyld. Hvis der skulle ske en ulykke, eller hvis nogen i din familie bliver ramt af alvorlig sygdom, er det vigtig at vide, at der er styr på sagerne når det gælder værdipapirer, ejendomme og formuer. Rettere sagt, arven.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Et testamente kan også gøre det klart, hvem der eventuelt skal tage sig af mindreårige børn. Tegn derfor et testamente og få ro i sindet. Denne artikel fortæller om fordele ved at have styr på testamentet og giver gode råd til, hvordan du bedst tegner et testamente.

Tegn dit testamente i god tid

At tegne testamente er måske noget mange forbinder med fremskreden alder, eller ser som noget, der bliver gjort i de sidste år af nogens liv. Det er dog en rigtig god ide at tegne testamente i god tid, uanset alder eller helbred. Det er det, fordi man på den måde kan skabe overblik over arv, hvem der skal arve, samt hvem, der eventuelt skal tage sig af mindreårige børn i tilfælde af en forælders død.

Det er muligt at finde en oversigt over testamente pris Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) og komme i gang med at planlægge, hvornår du skal mødes med en advokat for at snakke testamente. Selv hvis du tegner et testamente i god tid, kan du også rette i testamentet løbende, og tilføje eller fjerne personer eller ejendele fra dokumentet. Se det derfor som et dokument, der skal vedligeholdes og tænkes godt over.

Tænk langsigtet og inddrag dine nærmeste

Når man laver et testamente, er det altid en god ide at tænke langsigtet, og at inddrage dine nærmeste i beslutninger. Hvis du inddrager dem, du skriver ind i dit testamente, vil de for eksempel ikke blive overrasket eller skuffet over, hvad der står i dokumentet.

Det er også en mulighed for at snakke med dine nærmeste om de overvejelser du har gjort dig angående din arv og dine ejendele. Derudover skal du tænke langsigtet, forstået som at du tænker over, hvem der vil arve både i første og andet led, men også, hvordan arven vil påvirke dem i det lange løb.

Få professionel vejledning

Til slut er et godt råd at altid få professionel vejledning, når du skal tegne testamente. For det første er et testamente først gyldigt, når det er underskrevet foran en notar, altså en professionel, og for det andet kan en jurist rådgive i, hvordan du bedst muligt fordeler formuer, ejendom og ejendele. Der kan være mange dokumenter, regler og smuthuller inkluderet i processen, så hvis du søger vejledning og hjælp kan oplevelsen blive mindre uoverskuelig.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Álvaro Serrano / Unsplash License). PM/roke

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.