Debat: Mangel på gode boliger til studerende

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – »Derfor bør Slagelse Kommune investere massivt i at opføre nye boliger til de studerende og unge, og på sigt indføre en studieboliggaranti for alle nyoptagne på en uddannelse i Slagelse Kommune.«

Dette indlæg er indsendt af Christopher Trung, der er byrådsmedlem og byrådskandidat for Venstre. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg hos Slagelse.News skal være inden for straffelovens og presseetikkens rammer. Du er velkommen til at sende indlæg til redaktion@slagelsemedia.dk.

Billige og tilgængelige studieboliger

Det er på tide at skrue op for at imødekomme behovet for studieboliger. Slagelse Kommune har en helt enestående mulighed for at udvikle sig til en uddannelseskommune blandt toppen, og måske endda i fremtiden blive Sjællands største uddannelseskommune. Skal vi gå glip af dette? Nej!

Det kræver mod til at investere i langt bedre vilkår for de studerende, både med tid, energi og ressourcer. Det kalder derfor på en masterplan for gode, billige og tilgængelige studieboliger.

Planen skal være i samspil med planen for Studiebyen Slagelse, og samlet set også komme ind på behovet for et endnu bedre ungemiljø, flere natklubber, caféer, barer og andre seværdigheder.

Bør indføre studieboliggaranti på sigt

Jeg er i kontakt med flere unge der er desperate efter en bolig. Og det står klart at billige og tilgængelige studieboliger er afgørende for at tiltrække nye studerende udefra, samt at skulle konkurrere med de andre kommuner.

Så derfor bør Slagelse Kommune investere massivt i at opføre nye boliger til de studerende og unge, og på sigt indføre en studieboliggaranti for alle nyoptagne på en uddannelse i Slagelse Kommune.

En sådan studieboliggaranti findes i andre af de store uddannelseskommuner, der går ud på at alle nyoptagne studerende kommer forrest i køen, og bliver tilbudt en kollegie- eller ungdomsbolig i forlængelse af deres studiestart.

At lave en sådan langsigtet plan – og sætte ind med de nødvendige kræfter, som skal gøre Slagelse Kommune til en uddannelseskommune blandt toppen, samt indføre en studieboliggaranti inden for nogle år, skal derfor være en helt central opgave for det kommende byråd.

Det vil jeg kæmpe for, hvis jeg bliver valgt til Slagelse Byråd når du skal stemme den 16. november til kommunalvalget.

Så ældre eller ung – stem personligt på Christopher Trung
Christopher Trung
Byrådskandidat for Venstre i Slagelse Kommune

Øverst: Christopher Trung. (Foto: Privatfoto). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.