Afstands- og arealkrav ophæves på lørdag

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Fra lørdag vil der ikke længere være afstandskrav ved arrangementer med siddende publikum eller arealkrav i kirke-, kultur-, idræts- og foreningslivet.

Fra lørdag den 14. august 2021 vil der ikke længere være afstandskrav ved arrangementer med siddende publikum eller arealkrav i kirke-, kultur-, idræts- og foreningslivet. Det oplyser flere ministerier i en række pressemeddelelser.

Anbefalingen om en meters afstand fjernes

Sundhedsstyrelsen har i dag opdateret retningslinjerne om forebyggelse af smittespredning. I den forbindelse er anbefalingen om at holde mindst 1 meters afstand til andre personer i det offentlige rum fjernet.

Med de ændrede retningslinjer ophæves afstands- og arealkrav også i kultur-, idræts- og foreningslivet. Det vil ske fra lørdag 14. august 2021, da de opdaterede krav skal indarbejdes i de gældende bekendtgørelser.

Dermed vil der fra 14. august 2021 ikke længere gælde krav om, at der skal være mindst 2 m2 pr. tilskuer, besøgende, bruger eller lignende i lokaler, hvortil offentligheden har adgang.

Arealkravet ophæves ligeledes for større arrangementer med stående publikum. Her har der hidtil været krav om mindst 2 m2 pr. tilskuer i de enkelte sektioner.

Endvidere ophæves kravet om, at der skal være mindst 1 meter eller ét tomt sæde mellem hver siddende tilskuer til indendørs kultur- og idrætsarrangementer med siddende publikum.

»Jeg er glad for, at vi er kommet rigtig langt med blandt andet vaccinerne, og nu står et sted, hvor sundhedsmyndighederne vurderer, at areal- og afstandskravene kan fjernes. Det har stor betydning for blandt andet biografer og teatre, at der nu er mulighed for at lukke langt flere gæster ind til film- og teaterforestillinger,« siger kirke- og kulturminister Joy Mogensen (S).

Arealkrav ophæves i folkekirken og andre trossamfund

Det betyder, at de såkaldte arealkrav også kan ophæves i folkekirken og andre trossamfund.

Joy Mogensen har set frem til dagen, hvor sundhedsmyndighedernes nye anbefalinger giver mulighed for at udfase adgangsbegrænsningerne til indendørs gudstjenester og andre aktiviteter i folkekirken og andre trossamfund.

»Det har været meget svært at forstå, at der var grænser for, hvor mange man kunne samles i kirken til et bryllup eller en konfirmation, men ikke til festen bagefter,« siger kirkeministeren og fortsætter:

»Derfor er jeg naturligvis rigtig glad over de nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som ni ud af ti partier i Folketinget havde aftalt, at vi skulle vente på. Nu kan både små og store familier igen mødes i kirken og synge sammen som før til både hverdag og fest. Det trænger vi til.«

Den politiske aftale om yderligere udfasning af restriktioner er indgået mellem regeringen (Socialdemokratiet) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.

Opfordring til fortsat at følge seks generelle anbefalinger

Hold afstand til andre i det offentlige rum, hvor det er muligt. Sådan lyder den nye anbefaling om afstand for at forebygge smitte med ny coronavirus. Anbefalingen beskriver dermed ikke længere en fast afstand til, hvor meget plads der skal være mellem personer. Det er muligt, fordi den høje vaccinationsdækning i befolkningen betyder en god beskyttelse mod COVID-19.

»Vi er nu et sted, hvor vi har god kontrol med smitten i samfundet, fordi der er så mange, der har taget imod tilbuddet om at blive vaccineret. Derfor kan vi tilpasse forebyggelsesanbefalingerne, så man både kan opretholde en normal hverdag, samtidig med at vi holder fast i, at vi skal forebygge smitte,« siger Helene Bilsted Probst, der er vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

Anbefalingerne er blevet opdateret, så de svarer til den situation, som vi er i nu. Alle opfordres stadig til at følge de seks generelle anbefalinger. Det gør, at vi kan undgå at smitte hinanden med COVID-19 og andre smitsomme sygdomme, som særligt cirkulerer i efterårs- og vintersæsonen, for eksempel influenza.

Sundhedsstyrelsens seks generelle råd til smitteforebyggelse er:

  • Bliv vaccineret
  • Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
  • Hold afstand
  • Luft ud og skab gennemtræk
  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Gør rent, særligt overflader som mange rører ved.

Visse restriktioner gælder fortsat for kultur-, idræts- og foreningslivet

Med de seneste lempelser er der efter 14. august 2021 kun få tilbageværende restriktioner for kultur-, idræts- og foreningslivet.

Indendørs kultur- og idrætsarrangementer med siddende publikum (over 500 tilskuere):

  • Krav om sektioner á maksimalt 1.000 tilskuere
  • Krav om coronapas
  • Krav om at tilskuere sidder ned på faste pladser.

Udendørs kultur- og idrætsarrangementer med siddende publikum (over 500 tilskuere):

  • Krav om at tilskuere sidder ned på faste pladser
  • Krav om coronapas (kun for over 2.000 tilskuere)
  • Krav om registrering af tilskuere.

Indendørs kultur- og idrætsarrangementer med stående publikum (over 500 tilskuere):

  • Krav om sektioner á maksimalt 500 tilskuere
  • Maksimalt 3.000 tilskuere i alt
  • Krav om coronapas.

Udendørs kultur- og idrætsarrangementer med stående publikum (over 500 tilskuere):

  • Krav om sektioner á maksimalt 1.000 tilskuere (hæves til 2.500 fra 15. august)
  • Maksimalt 5.000 tilskuere i alt (hæves til 10.000 fra 15. august)
  • Krav om coronapas
  • Forbud mod overnatning.

Træningscentre:

  • Krav om coronapas (kontrol kan gennemføres gennem daglige stikprøver).

Øverst: Sct. Mikkels Kirke i Slagelse Midtby. (Foto: Slagelse Media). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.