Debat: Behov for fælles handling

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – »Flere klubber melder om, at de må varsle medlemsstop eller oplever medlemsflugt, enten fordi vi ikke kan tage flere medlemmer ind, da der ikke er plads i hallerne eller fordi vi simpelthen ikke har faciliteterne i kommunen, så medlemmerne må pendle til nabokommunen for at udøve deres sport,« skriver Nicki Ottevig fra Venstre.

Dette indlæg er indsendt af Nicki Ottevig, der er byrådskandidat for Venstre i Slagelse Kommune. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg hos Slagelse.News skal være inden for straffelovens og presseetikkens rammer. Du er velkommen til at sende indlæg til redaktion@slagelsemedia.dk.

Flere klubber melder om medlemsstop eller medlemsflugt

Slagelse Kommune bryster sig af at være Team Danmark Kommune, hvilket vi skal være stolte af. Ligeså er vi også en Kommune, hvor mange unge såvel som ældre gerne vil være aktive. Hvilket også er fantastisk.

Men når det så er sagt, så oplever vi generelt i klubberne store problemer med at få det til at hænge sammen i klubberne og herimellem, når det omhandler de faciliteter, der er til rådighed.

Flere klubber melder om, at de må varsle medlemsstop eller oplever medlemsflugt, enten fordi vi ikke kan tage flere medlemmer ind, da der ikke er plads i hallerne eller fordi vi simpelthen ikke har faciliteterne i kommunen, så medlemmerne må pendle til nabokommunen for at udøve deres sport.

Kommunen vil gerne have foreningerne til at etablere idræt for udsatte af den ene eller anden grund, men foreningerne kan ikke tilbyde plads til dem, der opsøger idrætten på egen hånd. Det er et kæmpe problem for folkesundheden i kommunen, hvis den gode udvikling med aktive unge og ældre bliver brudt, fordi vi ikke kan tilbyde idræt for alle der ønsker det.

Igennem mange år har vi set mange gode initiativer og forslag fra klubberne, og interessantere af de forskellige foreningers ønsker for hvad der kunne være løsninger til at dække de enkelte foreningers behov. Dette gælder blandt andet samling af ketchersport, svømmehalsudvidelse, springhaller, B-haller, e-sport og så videre.

Bør se på idrætten og idrætsfaciliteterne som en helhed

Det skal dog nævnes, at der også er sket sporadiske handlinger fra kommunen side med blandt andet 50-meterbanerssvømmehal ude ved Antvorskovskole, og senest forvaltningens forslag til springhal og B-hal.

Grunden til at jeg kalder ovenstående sporadisk skyldes, at det ikke tyder på at man har gennemtænkt de mange projekter som en helhed. Er det den bedste placering at placere 50-meterbanen i Slagelse i stedet for eksempelvis ved Korsør Svømmehal eller en anden del i kommunen, hvor der ikke er øvrig sportsaktivitet?

I samme område er der også Antvorskovhallen/Spar Nord Arena, hvor blandt andet håndboldklubben og Slagelse gymnastikforening holder til. Havde det givet mere mening at udvide hallerne med ekstra B-hal og springcenter frem for at rykke det væk, fordi der skal laves 50-meterbane?

I Venstre appellerer vi til, at vi ser på idrætten og idrætsfaciliteterne som en helhed med et langsigtede perspektiv sammen med de mange foreninger og interessenter, der går med viden om hverdagens behov.

Hvis vi skal bryste os med af at være Team Danmark Kommune, er det på tide at der kommer handling bag ordene nu.

Nicki Ottevig
Æblegården 29
4200 Slagelse
Byrådskandidat
Venstre i Slagelse Kommune

Øverst: Nicki Ottevig. (Foto: Presse). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.