Bilist ryger i fængsel for hensynsløs kørsel

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Korsor.News – En 54-årig mand får 6 måneders ubetinget fængsel for hensynsløs kørsel på Vestmotorvejen ved Vemmelev. Dog har han anket dommen, fordi han mener, at straffen er for hård.

Retten i Næstved har i dag idømt en 54-årig mand 6 måneders ubetinget fængsel for særlig hensynsløs kørsel, hvor han forvoldte fare for de øvrige trafikanters liv eller førlighed.

Hans førerret blev desuden ubetinget frakendt i 5 år. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Foretog ulovlige overhalinger ind og ud mellem bilerne

Sagen handlede om en episode på Vestmotorvejen ved Vemmelev den 23. juli i år, hvor den 54-årige med høj hastighed foretog ulovlige overhalinger tæt ind og ud mellem de øvrige trafikanter.

Kørslen endte med, at han selv forulykkede i autoværnet, hvorunder han også ramte en anden bil, der fik materielle skader.

Ved politiets ankomst blev han skønnet påvirket af spiritus, hvilket blev bekræftet af flere alkometertests. En blodprøve viste efterfølgende, at den 54-årige havde en promille på 3,0.

Han blev derfor fremstillet i et grundlovsforhør, og har under sagen siddet varetægtsfængslet af hensyn til retshåndhævelsen. Den 54-årige ankede dommen, fordi han syntes, at straffen var for hård.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Andrey Popov / iStock). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.